Ostani doma
Novosti / Hrvatska

POVRATAK POBJEDNIKA

Pogledajte emotivan govor kćeri legendarnog pilota Rudolfa Perešina: 'Srce mi hoće iskočiti...'

Pogledajte emotivan govor kćeri legendarnog pilota Rudolfa Perešina: 'Srce mi hoće iskočiti...'
Filip Kos/PIXSELL

Nikada svoju državu neću mijenjati niti za jednu drugu jer je volim i u nju vjerujem, kazala je Daliborka Perešin Kekelić

Na svečanom obilježavanju povratka borbenog aviona MiG-21 kojim je hrvatski pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. prebjegao iz Jugoslavenske vojske (JNA) preletjevši iz Bihaća u Klagenfurt, emotivan govor održala je kći legendarnog pilota Daliborka Perešin Kekelić

"Ja o ovom avionu znam sve, znam cijelu njegovu povijest, a od danas me posebno veseli činjenica što će sada i naše mlade generacije i mladi naraštaji moći naučiti i vidjeti i taj dio naše povijesti", naglasila je.

"Nikad ovu državu neću mijenjati niti za jednu drugu"

Daliborka Perešin Kekelić prisjetila se riječi koje joj je njezin otac često upućivao.

Povratak Pobjednika - MiG Rudolfa Perešina

VEZANE VIJESTI

"Moj tata uvijek mi je govorio da budem ponosna i dostojanstvena, ali ja sam danas tako uzbuđena. Srce mi hoće iskočiti i titra kako već odavno nije. Bilo je potrebno puno ustrajnosti, želje, istinske volje, ljubavi i tihe diplomacije da se ovo sve danas ostvari. I zato posebno hvala Vladi Republike Hrvatske, hvala svima koji su sudjelovali u povratku ove nebeske ptice koja predstavlja simbol otpora našu Hrvatsku", kazala je.

Na kraju, kći junaka Domovinskog rata poručila je: "Iako su moju obitelj zadesile dvije i pol godine neizvjesnosti, nadanja i velike tuge, nikada svoju državu, ali nikada naglašavam, neću mijenjati niti za jednu drugu jer je volim i u nju vjerujem".

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!