Ostani doma
Novosti / Hrvatska

skup 18. svibnja

Poruka Medveda za sve koji idu u Bleiburg: 'Pridržavajte se austrijskih pravila i sve će biti dobro'

Poruka Medveda za sve koji idu u Bleiburg: 'Pridržavajte se austrijskih pravila i sve će biti dobro'
Borna Filic/PIXSELL

Ministar Medvet tvrdi da je netočna informacija o porastu broja braniteljskih mirovina

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je uoči sjednice Vlade pozvao sve one koji će u subotu sudjelovati na komemoraciji na Bleiburgu da se pridržavaju austrijskih pravila o javnom okupljanju, izrazivši uvjerenje da će komemorativni skup proći u redu.

Ministar Medved, koji će zajedno s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem kao izaslanik Vlade sudjelovati na središnjoj komemoraciji u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije, nije htio komentirati je li primjeren prosvjed protiv te komemoracije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinare je zanimalo i kako to da neće biti predstavnika Hrvatskog sabora koji je i pokrovitelj komemoracije, na što je odgovorio da je to odluka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

 Napomenuo je i da on na komemoraciju na Bleiburg ide svake godine, očekuje da će proći u redu te je pozvao na poštivanje pravila.

 "Važno je pozvati sve hodočasnike koji će nazočiti komemoraciji da se pridržavaju mjera koje je austrijska strana nametnula i pravila koja su vrlo jasno naglasili, a dostupni su u medijima", izjavio je Medved.

Potpuno netočnima je ocijenio informacije da je u zadnjih godinu dana porastao broj braniteljskih mirovina.

"Određene strukture i osobe tendenciozno i netočno manipuliraju s tim brojkama. Ovih dana svim medijima ćemo dostaviti cjelovitu sliku hrvatskih branitelja koji su korisnici svih oblika mirovina", kazao je Medved.

 Ustvrdio je da će se iz tih podataka moći detaljno utvrditi koliko branitelja koristi mirovine te sve pojedinosti o obliku i visini tih mirovina.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!