Novosti / Hrvatska

ISPIT ZRELOSTI

Plan dijela maturanata za ovogodišnju norijadu mogao bi vas dobro prodrmati

Plan dijela maturanata za ovogodišnju norijadu mogao bi vas dobro prodrmati

Tisuće maturanata u srijedu će se oprostiti od škole, a neki od njih za ovogodišnju norijadu imaju poseban plan

Od srijede učenici zagrebačke XV. gimnazije, poznatije i kao MIOC, kreću prikupljati namirnice i higijenske proizvode koje će donirati socijalnom dućanu u Zagrebu. Sve će prikupljeno predstavnici maturalnih razreda utovariti u kombi Crvenog križa i to na sam dan norijade.

Nije im to prvi put, podsjeća Srednja.hr. ''Već četvrtu godinu za redom naši maturanti umjesto ružnog običaja prosipanja hrane po gradskim ulicama pokazuju svoju zrelost, socijalnu osjetljivost i empatiju sa sugrađanima koji u ovim teškim vremenima trebaju pomoć u hrani i korisnici su socijalnog dućana'', poručili su iz škole.

Nakon što socijalnom dućanu predaju prikupljene namirnice i potrepštine, pridružit će se ostalim zagrebačkim maturantima i maturanticama. Program ovogodišnje proslave ‘Dana zagrebačkih maturanata’, podsjetimo, započet će već tradicionalno na Trgu bana Josipa Jelačića u 11:00 sati, kada je predviđeno njihovo okupljanje, a u 12 sati povorka će krenuti prema jezeru Bundek.

Pratit će ih glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija. U park Bundek neće biti dozvoljeno unošenje alkoholnih pića, staklene ambalaže, niti ostalih neprimjerenih sredstava. Detalje programa na Bundeku iz Gradskog ureda za obrazovanje još ne otkrivaju.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!