Novosti / Hrvatska

ohrabrujući podaci

Vodostaj Une u padu; zbog vode na kolniku, više prometnica zatvoreno

Vodostaj Une u padu; zbog vode na kolniku, više prometnica zatvoreno
Marko Prpic/PIXSELL

Stanovnicima Pounja, Posavine i Banovine više problema od rijeka stvaraju oborinske vode

Nastavlja se smanjenje vodostaja rijeke Une kod Hrvatske Kostajnice od tri centimetra na sat pa je u 15 sati vodostaj iznosio 412 centimetara. Budući da razina rijeke opada i u cijelom gornjem toku Une, prošla je opasnost od poplava na području Pounja.

Ohrabruje i to što Sava kod Jasenovca već nekoliko sati stagnira na vodostaju od 829 centimetara. Ipak, sve su službe zaštite i spašavanja u pripravnosti jer kod Crnca i uzvodno od Siska Sava i dalje lagano raste - oko dva centimetra na sat. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više problema od rijeka, stanovnicima Pounja, Posavine i Banovine stvaraju oborinske vode koje su prekinule promet na više prometnica. Tako je zbog vode na državnoj cesti kod mjesta Kuljani, Zamlaća i Rosulje, promet bio prekinut na cesti Hrvatska Dubica - Hrvatska Kostajnica - Dvor, ali se povlačenjem vode uskoro očekuje uspostava prometa.

Zbog vode na kolniku županijske ceste kod Mlake, na lijevoj obali Save, to je mjesto i dalje prometno izolirano od Jasenovca.

U prekidu je i promet na županijskoj cesti Glina - Pokupsko zbog vode na kolniku kod Donjih Jama, zatim na županijskoj cesti Žažina - Mala Gorica te na lokalnoj cesti Donje Selišće - Skela na glinskom području.

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!