Novosti / Hrvatska

kome je 19 godina palio svijeću?

Predao zahtjev za ekshumaciju tijela pa se šokirao: 'Ali u ovom grobu ne leži vaša majka'

Predao zahtjev za ekshumaciju tijela pa se šokirao: 'Ali u ovom grobu ne leži vaša majka'
Vijesti.hr

Iz gradskih groblja su mu javili da je njegova majka Ruža pokopana u susjednom grobu

Anto već 19 godina pali svijeću na grobu svoje majke na Markovu polju. Barem je tako mislio.

"Kad sam predao zahtjev za ekshumaciju, poslije sat vremena, sat i pol, telefon zvoni. Oni kažu da moja mama nije ukopana u tom grobu", kaže nam Anto Zečević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz gradskih groblja su mu javili da je njegova majka Ruža pokopana u susjednom grobu, na kojem stoji drugi spomenik i tuđe ime.

"Jednostavno sam im rekao: Vi niste normalni. Ja na taj grob dolazim 19 godina."

Želio je svojoj majci ispuniti posljednju želju i pokopati je u obiteljskoj grobnici u rodnoj Bosni i Hercegovini pa je zatražio ekshumaciju. A onda se našao usred horora. 

"Jer sam ja u tolikoj preši da ja sad ne znam tko je moja mama. I da iskopam ovaj grob, po čemu mogu znati nakon 20 godina da je to ona", pita se sin pokojnice.

Nije mu jasno kako nitko nije vidio da je došlo do zamjene kada su radili susjedni spomenik. Iz Gradskih groblja kažu kako su upravljanje Markovim poljem preuzeli tek 2001. godine.

"O klesarskom zahvatu grobnog mjesta nema podataka u evidenciji koju smo preuzeli od TD "Prigorac" iz Sesveta, te ne znamo tko je i na čiji zahtjev uredio grobno mjesto", kažu iz podružnice Gradska groblja, Zagrebački holding.

Ista tvrtka, TD Prigorac, koja je pokopala Antinu majku, a četiri dana poslije i pokojnicu u susjedni grob, prema sudskom registru više ne postoji. 

Ogorčen i ljut, Anto želi da gradska groblja ekshumiraju oba groba i kažu mu u kojem počiva njegova majka, a ne da to učini on, kako su mu, kaže, rekli.

"Ja želim samo jedno, da dođem ovdje sa tim ljudima koji mi voze mamu iz Odžaka, da mi dovezu moju mamu u groblje kod brata i oca", kaže Anto.

Nakon dva detljeća želi samo znati da je doista zapalio svijeću svojoj majci. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!