Novosti / Hrvatska

Incident na komemoraciji

Bujanec tvrdi da nije napao novinara na Bleiburgu: 'Nije bilo nikakvog napada s moje strane'

Bujanec tvrdi da nije napao novinara na Bleiburgu: 'Nije bilo nikakvog napada s moje strane'
Slavko Midzor/PIXSELL

HND je u ponedjeljak je osudilo fizički i verbalni napad Velimira Bujanca i desetak drugih osoba na novinara njemačkog dnevnika

Urednik i voditelj televizijske emisije Bujica Velimir Bujanec demantirao je utorak tvrdnju Hrvatskog novinarskog društva (HND) da je fizički i verbalno napao novinara njemačkog dnevnika Frankfurt Rundschaua Danijela Majića prošle subote na okupljanju u Bleiburgu, tvrdeći kako se radi o potpunoj neistini te da nikakvog verbalnog, a kamoli fizičkog kontakta između njih dvojice nije bilo.

HND je u ponedjeljak je osudilo fizički i verbalni napad Velimira Bujanca i desetak drugih osoba na novinara njemačkog dnevnika, koji je bio na novinarskom zadatku izvještavanja s komemoracije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Da nije bilo nikakvog napada na Danijela Majića s moje strane, kao ni sa strane meni bliskih osoba, utvrdila je i austrijska policija, koja je tijekom postupanja zaključila da nitko od navedenih nije prekršio ni jedan austrijski zakon", navodi  Bujanec i tvrdi kako "raspolaže snimkama koje potvrđuju da Danijel Majić na Bleiburgu nije bio kao 'novinar' već kao aktivist koji je davao upute protuprosvjednicima s jugoslavenskim zastavama i komunističkim obilježjima".

VEZANA VIJEST

Kaže i kako ne namjerava ulaziti u polemiku s HND-om, čiji nije član, već skrenuti pozornost da ga prije "objave svoje 'presude'" iz HND-a nisu kontaktirali.

HND je u priopćenju istaknuo kao je "Majić je bio na novinarskom zadatku izvještavanja s komemoracije kada su ga, prema pisanju medija, prepoznali i zbog njegova ranijeg novinarskog rada napali okupljeni 'hodočasnici'. Od još žešćeg napada spasila ga je, kako je to vidljivo iz videa objavljenog na facebook profilu Velimira Bujanca, austrijska policija, koja je Majića najprije odvela s mjesta događaja, da bi ga, nakon saznanja da je novinar, pustila".

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!