Novosti / Hrvatska

bivši ministar branitelja u direktu

Matić o rastu broja branitelja: 'Cijena šatora dolazi na naplatu! To je samo početak pakla koji slijedi'

Ponovio je svoju tezu da '40 ljudi, čelnika braniteljskih udruga, maltretira cijelu državu'

Gostujući u RTL Direktu bivši ministar branitelja, SDP-ov Predrag Fred Matić komentirao je rast broja branitelja i to 24 godine nakon Domovinskog rata.

"Tužan sam i pomalo ogorčen s onime što HDZ radi s hrvatskim braniteljima. Cijena šatora dolazi na naplatu i to je nešto s čime se HDZ ne zna i ne može boriti. Potpuno je jasno da je ovo ispunjavanje zahtjeva šatoraša", rekao je Matić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napomenuo je da je on četiri godine bi ministar, a da nikad nije od tadašnjeg premijera Zorana Milanovića tražio pomoć.

"Današnji ministar (Tomo Medved) ponaša se kao sindikalni povjerenik. Kad se god netko za nešto žali i plače on odmah trk kod Plenkovića i oni to ostvare. Sad nam, toliko nakon rada dolaze tisuće novih branitelja, a to je samo početak pakla koji nam slijedi - aktivira se drugi dio zakona iz 2017. koji omogućava pripadnicima HVO-a da potpuno uđu u hrvatski mirovinski sustav", kazao je.

Ponovio je svoju tezu da "40 ljudi, čelnika braniteljskih udruga, maltretira cijelu državu".

"Oni sve imaju riješeno u svojim životima, roštilj od 120 kvadrata i njih baš briga za druge. Branitelji su najpoznatija, najpoštenija skupina u društvu i nisu to zaslužili. Treba im reći koliko je torta i da u budućnosti može biti samo manja."

"Kad smo mi analizirali povećanje broja branitelja, to se događalo uoči izbora, to je kupovanje glasova. Boli ih briga jer ne ide njima iz džepa", dodao je Matić.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje tko toliko godina nakon rata traži status invalida, odgovara: "To treba pitati Mamića da pita u Međugorju. To je čudo nad čudima".

Matić je kandidat SDP-a na europskim izborima. Cilj mu je, kaže, pomoći Hrvatskoj.

"Cijeli život mi je određen time. Hrvatska se iz Hrvatske ne može spasiti. Imamo jednu dobru i lošu vijest. Dobra je da smo najgori u EU, a dobra da možemo samo biti bolji", rekao je Matić.

Komentirao je i kampanju Milorada Pupovca, odnosno SDSS-a. Može li SDSS uzeti jedan mandat SDP-u?

"Tu se može parafrazirati jedna Sanaderova izreka: "glas za SDSS je glas za HDZ". Nemaju šansu za mandat, ali mogu ga nama uzeti", smatra Matić.

Je li onda Pupovac ubačeni igrač Andreja Plenkovića? "Stari je to lisac", odgovorio je Matić.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!