Novosti / Hrvatska

norijada

Sramotne scene: Riječki maturanti uzvikivali: 'Za dom spremni', u Zagrebu devet privedenih

U Zagrebu je Hitna pomoć intervenirala četiri puta, trojica maturanata su pretjerala s alkoholom, a jedan se lakše ozlijedio

NAJNOVIJE VIJESTI

Norijada

15:48 Privedeno je devet maturanata, a ukupno ih je na glavnome zagrebačkom trgu bilo oko 6500, a na Bundeku oko sedam tisuća. Dramatična situacija zbila se na Bundeku kad je jedan od slavljenika kraja školovanja počeo bježati policiji nakon neuspješna pokušaja "krijumčarenja" boce žestokog pića. Policija je navodno mislila da ima pištolj pa je reagirala žestoko i privela ga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

14:48 Zagrebačka policija privela je dvoje maturanata.

13:56 U Zagrebu je Hitna pomoć intervenirala četiri puta. Trojica maturanata su pretjerala s alkoholom, a jedan se lakše ozlijedio.

13:40 Maturanti dubrovačkih srednjih škola danas slave norijadu, a od svih najradikalniji u svojem slavlju su upravo budući dubrovački pomorci koji su zapalili baklje i gume.

13:38 Maturanti diljem Hrvatske slave svoj zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja, a oni riječki okupili su se, među ostalim, i na Delti.

Uobičajeni scenarij s vodenim pištoljima, rasipanjem brašna, majicama s porukama o vječnom prijateljstvu i "najboljem razredu", uz poslovično grljenje i pjevanje potpomognuto alkoholom, i ove je godine začinjeno dizanjem desnice, povicima "Ajmo ustaše" i "Za dom spremni". I to sve kraj Spomenika oslobođenja, javlja Novi list.

13:35 Neizostavan dio proslave su zviždaljke, ples, pjesma, brašno, alkohol, kupanje u fontani Manduševac i šarene razredne majice s natpisima poput "Naše kute životinje se plaše, zbog čega se repom više ne maše", "Dvije ploče, jedan izolator, mala moja to je kondenzator", "Odlazak u Njemačku u obzir ne dolazi, dok zadnji kukac po Hrvatskoj plazi" te "Kruha i integrala". 

12:18  Iz Hitne pomoći kažu kako su zasad imali dvije intervencije. Jedan je mladić previše popio, a jedan je maturant zadobio lakšu ozljedu. 

12:15 Trg bana Josipa Jelačića se ispraznio. Povorka od šest tisuća maturanata u podne je krenula prema Bundeku.

12:00 Maturanti su u Zagrebu na Trgu bana Jelačića brašnom zasuli zastupnika Ivana Pernara. 

11:40 Jednog maturanta odvezla je Hitna pomoć.

11:26 Ni ovogodišnja norijada nije mogla proći bez kupanja u Manduševcu.

10:30 Maturanti se okupljaju na Jelačićevu trgu. Budnim okom prati ih policija, koja se brine da sve prođe bez incidenata. Za svaki slučaj, pripravni su i liječnici Hitne pomoći.

Maturanti krenuli prema Bundeku

9:54 Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u srijedu je maturantima zaželjela puno sreće i uspjeha u budućnosti, istaknuvši kako vjeruje da će nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja sretno ući u studentske ili poslovne vode.

Zbog norijade danas posebna regulacija prometa, mogući zastoji autobusa i tramvaja

Diljem Hrvatske u srijedu 22. svibnja organizira se 'norijada' - proslava učenika završnih razreda srednjih škola u povodu završetka nastave.

Službeni program Dana zagrebačkih maturanata počinje u 11.00 sati na Trgu bana Jelačića, gdje je predviđeno okupljanje oko 6 tisuća maturanata koje će zabaviti DJ Turk & Jocker, uz pratnju Jakše Jordesa na saxofonu, animatora Marka Petra Oreškovića i Lea Milea, izvijestili su u utorak iz Grada. 

Maturantima će se pridružiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te će oko 12 sati zajedno krenuti prema Bundeku.

Povorka će se kretati Praškom ulicom, zatim Trgom Nikole Šubića Zrinskog, Trgom Josipa Jurja Strossmayera i Trgom kralja Tomislava, zatim Ulicom Antuna Mihanovića, Miramarskom ulicom, Ulicom grada Vukovara i Ulicom Hrvatske bratske zajednice te Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana do Bundeka gdje će se u 13.00 sati nastaviti slavlje.

Tijekom povorke, promet će se tim dijelom regulirati uz obaveznu asistenciju prometne policije.

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska povorke, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja.

Zagrepčani se upozoravaju na moguće teškoće u prometu te ih se moli za strpljenje i razumijevanje.


 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!