Novosti / Hrvatska

nema za projekte

HNS upozorava: 'Bandić zadužuje Zagreb za još 500 milijuna kuna!'

HNS upozorava: 'Bandić zadužuje Zagreb za još 500 milijuna kuna!'
PIXSELL / RTL

"Ako Holding i Grad ne mogu dio projekata financirati, zašto onda ne apliciraju na EU fondove", pitaju u zagrebačkom HNS-u

Zagrebački HNS upozorio je u srijedu da se Zagreb ponovno zadužuje te da je, osim ranije najavljenih 350 milijuna kuna, koje dolazi na odobrenje na sjednicu Gradske skupštine za 10-ak dana, u pripremi je još jedno zaduživanje Zagrebačkog holdinga u iznosu od 150 milijuna kuna.

Navode kako se u novo zaduženje ide s obrazloženjem da treba završiti projekte koji su započeti u 2018. godini, te pokrenu novi u 2019. godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U HNS napominju kako se radi o ukupno pola milijarde kuna novog zaduživanja građana Zagreba.

"Iako smo očekivali, barem prema najavama gradonačelnika, da će se svi najavljivani i planirani projekti financirati i da će za sve biti novaca, što će biti riješeno rebalansom proračuna, sada vidimo da se obećanja pokušavaju ispuniti daljnjim zaduživanjem Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba, odnosno nas građana", ističe HNS.

Apeliraju stoga na gradonačelnika Milana Bandića, Gradsku upravu i Upravu Zagrebačkog holdinga da se uozbilje i jasno pokažu podatke što se može, a što ne financirati iz proračuna i sredstvima Holdinga, jer će financijske dubioze, ako se tako nastavi, biti sve dublje, a njihovo rješavanje sve teže.

"Ako Holding i Grad ne mogu dio projekata financirati, zašto onda ne apliciraju na EU fondove i od tamo, barem većim dijelom, pokriju njihovo financiranje", pita HNS.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!