Novosti / Hrvatska

SJEDNICA VLADE

Plenković: 'Ministarstva rade na limitiranju troškova oko Uljanika za proračun'

Pred premijerom i ministrima na redovitoj sjednici Vlade bit će odluka o Programu potpore za proizvođače mandarina

U uvodnom govoru premijer Andrej Plenković se osvrnuo na posjet njemačke kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj te podsjetio da dvije zemlje imaju dobre odnose.

''Razgovarali smo o partnerskim odnosima koji su praktični i razgranati. Brojni ministri su bili u posjetu i brojni posjeti su dogovoreni. To potvrđuje da je Njemačka jedna od naših ključnih partnera, s više od pet milijardi eura robne razmjene. Dolazi nam 2,9 milijuna turista godišnje iz Njemačke. Zemlja s kojom nas veže izrazito važna kapitalna uloga Hrvata koji žive u Njemačkoj, koji su pulsirajući most i u gospodarskom, političkom, i kulturnom pogledu'', rekao je Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osvrnuo se i na Dan otvorenih vrata europskih fondova, pohvalivši pritom i resornu ministricu Gabrijelu Žalac.

Komentirao je i posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji zahvalivši i ministru obrane Damiru Krstićeviću te ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću na velikoj vatrogasnoj vježbi koja je održana u Divuljama.: ''Čestitam svim sudionicima koji su prezentirali visoki stupanj spremnosti vatrogasnih snaga''.


''Visoki stupanj integriranosti svih dionika, znatan tehnološki napredak, situacijski centar koji u realnom vremenu na više potencijalnih kriznih točaka omogućuje donositeljima odluka da na prave destinacije pošalju upravo one snage koje će najprije riješiti problem. Mislim da smo tu zaista jako dobri, i današnji boravak povjerenika Stylianidesa u Splitu gdje će biti potpisani ugovori koji će omogućiti stavljanje na raspolaganje naših kanadera na europskoj razini, a EK će za to Hrvatskoj dati odgovarajuća sredstva, što mislim da je sjajan uspjeh'', rekao je Plenković.

Sjetio se i Uljanika te istaknuo da nadležna ministarstva gospodarstva i financija razgovaraju u vezi jaružara i državnih jamstava da se tu limitiraju troškovi za državni proračun.

''Pripremamo timove za rješavanje pitanje prava radnika. Ministar Horvat intenzivno vodi razgovore i kada je riječ o 3. maju. Očekujemo konačan stav kineske kompanije koja je ovih dana bila u posjeti Brodarskom institutu i 3. maju'', kazao je Plenković.

Na dnevnome redu sjednice bit će, među ostalim, i prijedlog zakona o Popisu poljoprivrede 2020. te Prijedlog odluke o donošenju Programa potpore za proizvođače mandarina za 2019. godinu te  Prijedlog uredbe o Tarifi sudskih pristojbi.                   

Premijer Andrej Plenković sudjelovat će popodne na predstavljanju robotskoga sustava u Nacionalnom centru za robotsku kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Nakon predstavljanja sustava robotske kirurgije i prigodnog obraćanja, obići će jednu od operacijskih sala u OP bloku Klinike za urologiju, a potom će se susresti s liječnicima i sestrama koji su uspješno obavili medicinski zahvat razdvajanja sijamskih blizanki. Uz premijera bit će i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!