Novosti / Hrvatska

PREMIJERA 2020.

Projekt 'Kumek': Milan Bandić snima film o Milanu Bandiću

Projekt 'Kumek': Milan Bandić snima film o Milanu Bandiću
Patrik Macek/PIXSELL

Cilj crowdfunding kampanje, koja traje 20 dana, je sakupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i potom ga staviti u javno dostupnu domenu

Ekipa iz serijala Gazda u četvrtak je na tiskovnoj konferenciji predstavila početak crowdfunding kampanje za svoj treći dugometražni dokumentarni film pod imenom Kumek, posvećen najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Cilj crowdfunding kampanje, koja traje 20 dana, je sakupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i potom ga staviti u javno dostupnu domenu.

"Ekipa filma također je spremna, za iznos od 15 milijuna kuna, ne objaviti film Kumek! Tolika je naime cijena slobode, koju je platio odvjetnik Marijan Hanžeković da Milan Bandić izađe iz Remetinca", rekao je na tiskovnoj konferenciji autor filma Milan Bandić. Taj se redatelj ranije zvao Dario Juričan, no nedavno je službeno promijenio ime u Milan Bandić što je nazočnima dokazao svojom novom osobnom iskaznicom.

Tibor Keser, Hrvoje Appelt, Milan Bandić (Dario Juričan) (Marko Lukunic/PIXSELL)

Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent filma je Tibor Keser. Premijera filma, sufinanciranog od strane HAVC-a, najavljena je za veljaču 2020.

Novinarima su izložili i probleme kod prikupljanja informacija za rad na projektu Kumek, pri čemu je istaknuta nekooperativnost i netransparentnost Zagrebačkog holdinga.

"Od Holdinga je bilo nemoguće dobiti podatke o osobama koje se nalaze na optužnicama u desetak afera, suradnika i prijatelja Milana Bandića koji su našli utočište u Zagrebačkom Holdingu. Od Grada Zagreba ne mogu se dobiti informacije o korisnicima vile Zagreb u Mošćeničkoj Dragi, o organizatoru Adventa te o službenicima i namještenicima koji imaju dozvolu biti u upravnim i nadzornim odborima tvrtki te imati vlastite tvrtke. Posebno je zanimljivo da nam je Ured Predsjednice RH odbio dati putni nalog s njenog putovanja u BiH od 14. do 16. 5. 2018., kada se navodno susrela s Bandićem, iako je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost predložio da se stupanj tajne 'ograničeno' može skinuti", izvijestila je ekipa Kumeka.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!