Novosti / Hrvatska

PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA

Nećete vjerovati, ali istina je! Naš Nikola otkriva kakvo nas vrijeme očekuje sutra i za vikend

Biometeorološke će prilike idućih dana biti povoljnije pa bismo manje trebali osjećati proljetni umor...

U mnogim će krajevima biti sunčanih razdoblja, a, imat ćemo i onu savršenu temperaturu od oko 24 Celzijeva stupnja. Ipak, uz promjenjivu naoblaku povremeno i lokalno padat će kiša, i to osobito u Slavoniji gdje je moguće i nevrijeme. No, krenimo redom...

Sutra će atmosfera napokon biti malo stabilnija. Na nas će djelovati anticiklona u kojoj je tlak zraka oko 1020 hektopaskala, no visoko iznad nas još kruži malo vlažnog zraka pa može biti i povremenih naleta nestabilnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako će već prijepodne biti nešto više sunca, no bit će još i oblaka pa mjestimice može pasti i malo kiše, ponajprije u Slavoniji, a poneki pljusak moguć je i na krajnjem jugu. Puhat će slab do umjeren sjeverac, na moru umjerena do jaka bura i tramontana pa će rano jutro biti pomalo svježe. Temperatura na kopnu oko 10, na moru oko 15 stupnjeva. 

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčanije i osjetno toplije nego danas, uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slab sjeverac, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ali i još malo lokalne kiše ili ponekoga kraćeg pljuska, vjerojatnije na istoku te duž Posavine. Vjetar će biti slab sjeverozapadni, a najviša temperatura oko 19 stupnjeva.

Samo će još u Slavoniji biti pomalo nepovoljno

U Dalmaciji će poslijepodne biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Rijetko je moguć poneki pljusak, ponajprije na jugu. Puhat će umjerena bura i tramontana. Temperatura će biti oko 22 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i Lici sunčano uz malo oblaka. (pauza) Puhat će umjerena, pod Velebitom i jaka bura. Temperatura na obali oko 21, u gorju od 15 do 18 Celzijevih stupnjeva. 

U subotu će na kopnu biti promjenjivo oblačno. Na zapadu uglavnom suho, dok će u Slavoniji biti kiše te jačih pljuskova, osobito duž Posavine! Od nedjelje su oni mogući i drugdje na kopnu. Temperatura će porasti pa će biti toplo, ujutro oko 15, danju oko 24 stupnja.

Na moru za vikend više sunca nego na kopnu i rjeđi pljuskovi, no ne možemo ih potpuno isključiti. Najveća mogućnost za njih je na jugu. U ponedjeljak će biti nešto češći, dok nas od utorka ponovno očekuje malo stabilnije vrijeme. Temperatura oko 24, u početku uz maestral, kasnije uz nešto juga. 

Budući da se vrijeme djelomično stabilizira, što tlak zraka više raste, to ćemo imati više sunca i biometeorološke će prilike idućih dana biti povoljnije. Dakle, trebali bismo manje osjećati proljetni umor, a samo će još u Slavoniji biti pomalo nepovoljno.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!