Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ostaju u prostorima

Obrat u slučaju kina Europa zbog odluke Trgovačkog suda: 'Čuvamo prostore da Grad nasilno ne uđe'

Obrat u slučaju kina Europa zbog odluke Trgovačkog suda: 'Čuvamo prostore da Grad nasilno ne uđe'
Tomislav Miletic/PIXSELL

Trgovački sud danas je donio odluku kako ZFF ostaje u prostorima kina Europa dok se ne završi ročište

Iako je Zagreb Film Festival trebao u petak napustiti prostore kina Europe i predati ih Gradu Zagrebu, dogodio se iznenadni obrat. Naime, Trgovački sud danas je donio odluku kako ZFF ostaje u prostorima kina Europa dok se ne završi ročište.

 

"U 17.30 trebala je biti predaja ključeva, ali sada Grad nema pravo ući unutra. Volonteri su tamo i čuvaju prostor da Grad ne uđe nasilno kao što je to bilo u slučaju Saloona", rekao je za RTL Boris T. Matić, predsjednik ZFF-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tužitelji su, odnosno UO ZFF, stoji u odluci Trgovačkog suda, u roku podnijeli zahtjev na koji je Grad Zagreb bio dužan odgovoriti najkasnije 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor sklopljen, dakle do 1. ožujka ove godine, odnosno do 28. veljače.

"Stoga je dopis Grada od 28. ožujka dan izvan propisanog zakonskog roka od 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor sklopljen, a pored toga on uopće nije dan u onom obliku koji Zakon propisuje", navodi Trgovački sud objašnjavajući da je u dopisu "trebalo biti izrijekom napisano da Grad Zagreb neće tužiteljima ponuditi sklapanje novoga Ugovora o zakupu, a ne da se umjesto toga postavlja zahtjev tužiteljima da predaju objekt u posjed Grada".

Trgovački sud ovu je svoju privremenu odluku (važeću do pravomoćnog okončanja parničnog postupka) donio jer je potrebno provjeriti je li "ovakvo potpuno odbijanje" Grada da s UO ZFF-om sklopi novi ugovor, "makar i na kraći rok", doista nužno i svrsishodno, imajući u vidu potrebe preuređenja objekta, ali i kulturno značenje svih aktivnosti koje se održavaju u kinu Europa, stoji u rješenju.

Iako je jučer održana projekcija za koju se pretpostavljalo da je posljednja, kino Europa je još uvijek tu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!