Ostani doma
Novosti / Hrvatska

"Ne dirajte mi hipodrom"

Protiv zatvaranja hipodroma: 'Vrijeme je da gradonačelnik krene poštovati volju građana'

Moraju otići do početka prosinca, a alternativne lokacije - nema

Nakon najave da će grad iseliti korisnike zagrebačkoga hipodroma građani su se pobunili i najavljuju prosvjed. O zamjenskim lokacijama za preseljenje gradonačelnik Milan Bandić danas nije htio govoriti, a u Zagrebačkom konjičkom savezu o zatvaranju ovog mjesta - ne žele ni razmišljati.

170 stanovnika Hipodroma Zagreb morat će pronaći novi smještaj. Vijest o iseljenju iznenadila je i rastužila mnoge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na ovom hipodromu sam odrastao. Ovdje sam od 1978. godine. Stvorili smo niz vrhunskih jahača, djece koja su ovdje kao i ja proveli mladost i žalosno je da do ovakvoga nečeg dolazi", rekao je trener u Konjičkom klubu Zagreb Renato Levanić.

Moraju otići do početka prosinca, a poručuju da alternativu nemaju.

"U okolici postoji pet, šest jahališta, ali ona ne osiguravaju infrastrukturu za bavljenje konjičkim sportom. Hipodrom je katedrala konjičkog sporta Hrvatske i sve je odavde krenulo", izjavio je predsjednik Zagrebačkoga konjičkog saveza Mladen Brezić.

Nakon što je poručio da je to problem privatnika, o alternativnoj lokaciji za hipodrom - a sve to zbog realizacije projekta Zagreb City - gradonačelnik Bandić danas nije htio govoriti. Na upit o drugoj lokaciji hipodroma nije imao odgovor.

"Danas samo o vrtićima. Imate li još pitanja? Ja sam jako uporan čovjek i kad kažem nešto, to i realiziram, i to smo dokazali ovih 19 godina", rekao je Bandić.

U Zagrebačkom konjičkom savezu zaštitu pronalaze u Zakonu o sportu.

"Nas se mora pozvati na razgovor i da čiste glave dođemo do nečega. Po ovome što je sad u Zakonu o sportu, ako nam i to uzmu na ovaj način, moraju nam i osigurati adekvatnu zamjenu", kazao je Brezić.

S činjeicom da bi hipodrom mogao nestati, ne mire se ni građani.

"Prosvjedujemo zbog izmicanja još jedne zelene oaze iz našega grada, pomoći ćemo da ostane gdje i je svih ovih 70 godina i smatramo da je vrijeme da gradonačelnik konačno krene poštovati volju građana", rekla je organizatorica prosvjeda 'Ne dirajte mi hipodrom' Gordana Pasanec.

Stoga pozivaju sve da im se pridruže iduće subote na prosvjedu pod nazivom 'Ne dirajte mi hipodrom'.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!