Ostani doma
Novosti / Hrvatska

bruna esih u rtl-u danas

'Apsolutno sam otvorena za ujedinjenje desnice! HDZ? Ne, nemam povjerenja ni u jednu frakciju u HDZ-u

'Miroslav Škoro naš projekt? Ne bih rekla. Mnogi su pristali biti nečiji projekt', kazala je Esih

Gošća RTL-a Danas bila je predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih

Na tvrdnju da bi, da su išli skupa s Ružom Tomašić, imali bolji rezultat na europarlamentarnim izborima i na pitanje je li im žao što nisu ostvarili tu suradnju, Esih je rekla:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U životu možete zažaliti za koječim. Ali, od toga nećete dobiti ništa. Ta je priča završena. Mi smo odluku donijeli na temelju činjenica i pregovora. Nekakva zamisao o ujedinjenju je krenula 2017. godine uoči lokalnih izbora. S istim akterima sam tada sjedila, bilo je dobre volje, ali razgovori nisu uspjeli. To nas ne sprječava da opet sjednemo za stol", kazala je Esih u RTL-u Danas.

Na pitanje može li se na parlamentarnim izborima očekivati ujedinjena desnica, jasno poručuje:

"Razgovora će biti. Ja sam apsolutno otvorena za to. Mi smo spremni za razgovore, ali to ne znači da prihvaćamo bilo kakve uvjete. Mi tražimo dugoročnu politiku. Bez mandata u parlamentu ne može se puno toga učiniti", kazala je.

Za eventualnu suradnju s Marijanom Petir ističe:

"Jedna ruka im može biti na srcu, ali druga u džepovima građana"

"Petir se sama izjasnila. Ja sam s njom imala razgovor, taj je razgovor bio nezadovoljavajući. Potrebno je strpljenja, mnoge će druge stvari postati vidljivije, svatko će imati priliku pokazati svoje pravo lice", kaže Esih.

O suradnji s HDZ-om kaže:

"Nažalost, ili nasreću, imala sam prilike sudjelovati u radu HDZ-a kroz Klub u Saboru. Ne, nemam povjerenja ni u jednu frakciju unutar HDZ-a. Te kolege su puno puta mene tapšali po leđima, ali na Klubovima nisu podržavali moje prijedloge. Jedna ruka im može biti na srcu, ali druga u džepovima hrvatskih građana", jasno će.

Na pitanje hoćete li imati svojega predsjedničkog kandidata, rekla je:

"Mnogi su pristali da budu nečiji projekt"

"Zasad nemamo osobu. Isto tako, nemamo ni osobu koju bismo podržavali u ovom trenutku", poručila je Esih i komentirala mogućnost kandidature Miroslava Škore na predsjedničkim izborima.

"Sada trenutno ne mogu govoriti ni u smjeru Škore ni u smjeru aktualne predsjednice. Miroslav Škoro naš projekt? Ne bih rekla. Mnogi su pristali biti nečiji projekt", kazala je Esih.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!