Ostani doma
Novosti / Hrvatska

lovro kuščević za rtl

'Sabotaža? Vjerujem da je bilo i toga! Brkić? Nadaj se svačemu, ne čudi se ničemu...'

'Naravno, ukoliko je netko namjerno sabotirao kampanju da mora biti sankcija', kaže Kuščević

U petak je istekao rok za predaju izvješća i analiza izbornih rezultata. Čekaju se ona posljednja pristigla iz svih županijskih organizacije i HDZ-a Grada Zagreba, a čeka se i analiza njihove analize, pa i moguće sankcije. 

Nakon što su o nedovoljnoj angažiranosti, pa i sabotaži u vlastitim redovima govorili i Andrej Plenković i Gordan Jandroković, glavni stranački analitičar Robert Kopal uvjerava da za sabotažu ima i dokaze. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istodobno, zbog loših izbornih rezultata ambicije za preuzimanje stranke javno su pokazali Davor Ivo Stier i Miro Kovač.

Detalje ima reporterka RTL-a Damira Gregoret koja je razgovarala s ministrom uprave i političkim tajnikom HDZ-a Lovrom Kuščevićem.

"Pa to je jedan od poslova gospodina Kopala upravo da otkrije razlog zašto nismo postigli uspjeh kako smo si zacrtali. Da li su to sabotaže, da li su to neki drugi razlozi, neke ptice, o tome ćemo razgovarati", kazao je Kuščević za RTL na pitanje zna li što o sabotaži koju spominje Kopal.

O poziciji i odgovornosti premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića ističe:

"Pa mislim da je predsjednik stranke i premijer napravio dobar posao, da je sastavio dobru listu, dobar predizborni program, dao je sebe u kampanju, nema skupa gdje nije bio, nema općine, grada, županije gdje se nije pojavio, dao punu podršku i kao predsjednik HDZ-a, a evo ga i punu podršku EPP-a, znači kolega iz EPP-a koji su se uključili u kampanju i mislim da nema mjesta njegovoj odgovornosti", naglasio je Kuščević.

"Mislim da nije vrijeme za stjecanje kandidatura"

O kandidatima za njegovog nasljednika, i to Stieru i Kovaču, kaže:

"Mislim da nije vrijeme za stjecanje kandidatura za unutarstranačke izbore koji nas očekuju iduće godine. Mislim da bi članovi predsjedništva trebali pomoći da HDZ sagleda koji su razlozi zašto nismo postigli očekivani rezultat i kako bi to popravili za iduće predsjedničke i parlamentarne izbore", naglasio je Kuščević i poslao jasnu poruku:

"Naravno, ukoliko je netko namjerno sabotirao kampanju da mora biti takvih sankcija, međutim zaista to nije za prejudicirati. Mi smo pobjednička stranka, sad ćemo vidjeti, analiza će pokazati koji su realni problemi da nismo ostvarili očekivani rezultat, a kasnije ćemo razgovarati o svemu", rekao je na pitanje naše Damire Gregoret hoće li biti sankcija za one koji se nisu dovoljno potrudili ili koji su namjerno sabotirali kampanju na terenu.

Na pitanje o sabotaži je rekao:

"Vjerujem da je bilo i takvih elemenata", kazao je, a na pitanje je li među njima i Milijan Brkić, odgovorio: 

"A sada govoriti nekakve elemente dok ne bude gotova obrada svih vrsta analiza bilo bi preuranjeno", kaže Kuščević.

Ali ne isključujete ni tu mogućnost, pitala ga je naša Damira Gregoret. Kuščević odgovara:

"Nadaj se svačemu, ne čudi se ničemu", rekao je za RTL Lovro Kuščević.

Raspuštanje organizacija?

Reporterka RTL-a Damira Gregoret je još dodala da se neslužbeno može čuti i kako se, kada govorimo o sankcijama, spominju i moguća raspuštanja nekih HDZ-ovih stranačkih organizacija i to: splitske, vukovarske i zagrebačke oraganizacije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!