Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'TRAŽE SE MUŠKE OSOBE'

Sramotna objava homofoba! Nudi novac onima koji uklone zastave duginih boja u Zagrebu

Sramotna objava homofoba! Nudi novac onima koji uklone zastave duginih boja u Zagrebu
Pixsell

'Uplaćujem na račun kad pošaljete dokaz o obavljenom poslu'

Zagreb Pride održava se 18. put u glavnome gradu Hrvatske, ali bez obzira na svu prihvaćenost i proširene vidike građana u odnosu na premijernu povorku, nesnošljvost i dalje postoji.

Ona se mogla iščitati ovaj put u Facebook grupi "Tražim/nudim studentski posao" na kojoj je dotični "Toni Tomić", odnosno, Facebook profil pod takvim imenom, ostavio jednu degutantnu objavu.

"Traže se dvije muške osobe s područja Zagreba (ne moraju biti studenti) za skidanje sramotnih zastava na glavnom trgu Hrvatske. Za 30 minuta posla, 200 kuna svakome. Uplaćujem na račun kad pošaljete dokaz o obavljenom poslu", napisala je osoba iza profila Toni Tomić, koji kao profilnu fotografiju ima hrvatski grb.

Vrlo brzo objava je uklonjena, ali privukla je pozornost i potvrdila da LGBTIQ aktivisti imaju još posla.

"U 18 godina borbe za vidljivost LGBTIQ osoba u medijskom i javnom prostoru, susretale/i smo se s brojnim napadima, nerazumijevanjem i strahovima. Iako suočene/i s brojnim izazovima, Povorka ponosa je opstala zahvaljujući napornom i predanom radu hrabrih volonterki i volontera, borkinja i boraca koje/i vjeruju u solidarno i ravnopravno društvo, vjeruju u našu slobodu, u naše dostojanstvo i naš život bez straha", stoji u najavi 18. Povorke ponosa.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!