Novosti / Hrvatska

direktor Promocije Plus u direktu

'Milanović je porastao zbog dva razloga, a Kolakušić je na Živom zidu izgradio svoju zgradu

Na pitanje kome od glavnih kandidata odgovara 'gužva u šesnaestercu', kaže: 'U ovom trenutku Kolindi Grabar-Kitarović'

Gost RTL Direkta bio je direktor agencije Promocija Plus Agan Begić.

Osvrnuo se na današnje rezultate istraživanja o preferencijama kandidata u utrci za Pantovčak, koje ta agencija radi u suradnji s RTL-om. A prokomentirao je i najnovije rezultate istraživanja o rejtingu stranaka i političara.

"Može se reći da su Europski izbori donijeli utjecaja na preferencije. Što se tiče Milanovića, on je djelomično narastao. To je zbog dva razloga. Prvo, relativno dobar rezultat SDP-a. S druge strane, Dalije Orešković nije bilo u mjerenju ovog mjeseca", kazao je Begić u Direktu.

O padu potpore Kolindi Grabar-Kitarović, kaže:

"To je splet nekoliko okolnosti. Pojavljuju se novi igrači. Ako usporedimo 2014. i 2019, prije pet godina nije bilo ostalih jakih izazivača Ivi Josipoviću osim Kolinde Grabar-Kitarović", poručio je direktor agencije Promocija Plus.

"Izlaznost bi u ovom trenutku bila oko 53 posto"

Na pitanje kome od ovih glavnih kandidata odgovara gužva u šesnaestercu, Begić ističe:

"U ovom trenutku Kolindi Grabar-Kitarović. U drugom krugu vidimo kako to izgleda, da ima značajnu zalihu. Politika je dinamičan proces, realno ćemo u devetom mjesecu biti pametniji", istaknuo je.

Za Mislava Kolakušića kaže da se vidi da je kandidat protestnih birača.

"Na Živom zidu je izgradio svoju zgradu. I jednog dijela Mosta. Zadnjih 15 godina imamo 15-ak posto protestnih birača", napomenuo je Begić.

Za izlaznost kaže:

"Izlaznost bi u ovom trenutku bila oko 53 posto na predsjedničkim izborima. U usporedbi s onim prije pet godina nešto manje", istaknuo je.

O objavi Milanovićeve kandidature, ali i objave drugih potencijalnih kandidata kaže:

"To će definitivno i kod njega i kod drugih djelomično dići svijetla pozornosti na njih. Ali, pitanje je koliko će i kako ta krivulja ići", kazao je u RTL Direktu direktor agencije Promocija Plus Agan Begić.

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!