Novosti / Hrvatska

U nove pobjede s Pernarom

Bunjac: 'Posve je pravedno i pošteno da je Živi zid propao. Nova stranka je svakako opcija'

Bunjac: 'Posve je pravedno i pošteno da je Živi zid propao. Nova stranka je svakako opcija'
Patrik Macek/PIXSELL

S Pernarom, koji je također izašao iz Živog zida, čuje se, kaže, na dnevnoj bazi.

Bivši zastupnik Živog zida Branimir Bunjac otkrio je planove za svoju političku budućnost.

Na Facebooku je napisao da se vraća još jači, a prijetio i bankama.

"Ne treba se mene nitko bojati, nisam opasan. Dapače, želim dobro svima, pa i bankarima. Stvar je u tome da se bankarski sustav mora reformirati. U ovom trenutku je oko 98 posto bankarskoga sektora u stranim rukama, što je raritet u svjetskim razmjerima. Hrvatska mora u svom vlasništvu imati barem polovicu banaka. Osim toga, nigdje u EU bankarske marže nisu više nego u Hrvatskoj. Marža predstavlja kamate koje banka uzima na kredite minus kamata koju daje na štednju. Ako ste bankar, najbolje što možete učiniti je otvoriti banku u Hrvatskoj, jer nigdje nema veće zarade na uloženi euro nego kod nas. Iz Hrvatske se svake godine izvlače desetine milijardi kuna da bi se ulagale u bogate zemlje poput Austrije i Njemačke, a s druge strane naši građani žive na prosjačkom štapu", rekao je Bunjac u razgovoru za Večernji list.

S Ivanom Pernarom, koji je također izašao iz Živog zida, čuje se, kaže, na dnevnoj bazi.

"Mi se politički razumijemo 90 posto, osobito u dijelu gospodarskog programa i vanjske politike. Kad se sjetim naše suradnje u Saboru izuzetno sam ponosan. Bilo je legendarnih trenutaka kada smo nas dvojica sami doslovce matirali HDZ i SDP koje smo izluđivali neoborivim argumentima. Nova stranka je svakako opcija, ali treba sjesti i razgovarati. Ni slučajno ne smijemo ponoviti organizacijske pogreške koje su u konačnici torpedirale Živi zid. Kako se kaže drvo se savija dok je mlado i zato je vrlo važno postaviti čvrste temelje nove političke platforme", kazao je Bunjac.

Komentirao je i nadolazeće predsjedničke izbore.

"Mislim da treća opcija svakako treba imati svog vjerodostojnoga kandidata i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima. Obespravljeni i poniženi građani, kao i oni koji se protive divljemu kapitalizmu, trebaju nekoga da jasno artikulira njihove stavove, a to definitivno ne mogu biti ni Kolinda Grabar Kitarović niti Zoran Milanović. Pojavljuje se ime Mislava Kolakušića, ali u biti nitko ne zna koji je stvarni program toga čovjeka. Svi ostali su lažni treći putevi, fake oporba koja će se u svakome trenutku prikloniti HDZ/SDP mašineriji za par fotelja ili radnih mjesta u holdinzima", rekao je Bunjac za Večernji list.

VEZANA VIJEST

Mediji su objavili da Bunjac ima šest kredita, a sada ostajete bez posla, no dosad je, kaže, sve kredite uredno plaćao.

"Osobno nemam šest kredita već tri. Svoje kredite sam dignuo još davno i uvijek sam ih uredno otplaćivao bez ičije pomoći. Nemam ovrhu, nemam blokadu računa, ne prijeti mi deložacija i ne znam čemu izmišljanje problema tamo gdje ga nema. Trošim svoju plaću na način kako meni odgovara, nikome nisam ništa ukrao. Što se tiče povratka u školu to je opcija. Mogao sam se pokoriti živozidaškoj kraljici i zadržati saborsku plaću do samoga kraja, ali čist obraz mi je važniji od bilo kakvog novca. Ako treba vozit ću i Uber, ali u pogrešnoj politici nikada neću sudjelovati."

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!