Novosti / Hrvatska

jasno i glasno

Miljević za RTL: 'Sve su mogućnosti na stolu, pa tako i suđenje Zdravku Mamiću u BiH'

'Kada se riješi žalba protiv prvostupanjske presude, ako taj žalbeni postupak završi ukidanjem presude, on će se vrlo brzo vratiti u Hrvatsku'

Zdravko Mamić ostaje na slobodi. Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev hrvatskih vlasti za određivanjem pritvora nekadašnjem čelniku Dinama. 

Umjesto toga, Sud je naložio da se Mamiću oduzmu i hrvatska i bosansko-hercegovačka putovnica, da mu se zabrani izlazak iz BiH te da se jednom tjedno mora javljati nadležnoj policijskoj upravi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po izlasku sa Suda Mamić je poručio da vjeruje tamošnjem pravosuđu te da tamo i ostaje.

Reporter RTL-a Petar Panjkota o ovome je razgovarao s odvjetnikom Zdravka Mamića Veljkom Miljevićem.

Na pitanje hoće li Zdravko Mamić ikada biti izručen Hrvatskoj, rekao je:

"To ne zna nitko. Ova današnja odluka je potvrda onoga što sam ja jučer govorio. Ja sam jučer rekao da su sve te mogućnosti na stolu, ali budući da ovo nije prvi zahtjev, nego treći, ja sam rekao da je razumno očekivati da pritvor neće biti određen i tako se dogodilo", kazao je Miljević u RTL-u Danas i nastavio:

"Veliko je pitanje hoće li mu se suditi u BiH. Kada se riješi žalba protiv prvostupanjske presude, ako taj žalbeni postupak završi kako bi trebao završiti, a to je ukidanjem presude, on će se vrlo brzo vratiti u Hrvatsku. Ako tako ne bude, sve su mogućnosti na stolu, pa tako i suđenje u BiH", istaknuo je Miljević.

O susretu ministara pravosuđa Hrvatske i BiH, kaže:

"Ne znamo što je bila tema razgovora ministara pravosuđa Hrvatske i BiH. Ja mislim da je jedna od tema razgovora bio i Zdravko Mamić, ali o tome nema službene potvrde", istaknuo je Miljević.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!