Novosti / Hrvatska

BITKA ZA PANTOVČAK

Dvoboj autsajdera! Rezultati ankete Vijesti.hr: Škoro premoćno pobijedio Kolakušića

Dvoboj autsajdera! Rezultati ankete Vijesti.hr: Škoro premoćno pobijedio Kolakušića
Goran Stanzl/PIXSELL, Marin Tironi/PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL

Miroslav Škoro dobio je 7475 glasova čitatelja ili 73 posto, a Kolakušić 2803 glasa ili 27 posto posto

Popularni pjevač Miroslav Škoro premoćno je pobijedio bivšeg suca Trgovačkog suda Mislava Kolakušića u anketi portala Vijesti.hr u kojoj smo vas pitali za koga biste od njih dvojice glasovali na predsjedničkim izborima. 

Zaključno do16.30 sati danas, Miroslav Škoro dobio je 7475 glasova čitatelja ili 73 posto, a Kolakušić dobio 2803 glasa ili 27 posto od 10.278 čitatelja koji su glasovali. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njih dvojica su se s oko 13 posto smjestili na treće i četvrto mjesto preferencija birača u ovomjesečnom istraživanju Promocije plus za RTL o preferencijama predsjedničkih kandidata. Na prvom mjestu je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 34,5 posto potpore i bivši premijer i nekadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović s 19,8 posto potpore.

VEZANI ČLANCI

Ovo istraživanje nam je pokazalo da Škoro ima najveću potporu među biračima stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića (75 posto), stranke Pametno (30 posto) i Hrvatske konzervativne stranke u kojoj je Ruža Tomašić (30 posto), a potom slijede HSS (28,6 posto potpore) i Start (23,1 posto birača).

Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić

Očekivano, svi birači Kolakušićeve nezavisne liste podržavaju bivšega suca i u bitki za Pantovčak. Nakon njih, Kolakušić najveću potporu ima među biračima Mosta (22,2 posto), slijede birači stranke Pametno (20 posto) i konzervativnog Hrasta (16,7 posto). 

Ni Kolakušić, ni Škoro ne uživaju veliku potporu među biračima dviju najvećih stranaka, HDZ-a i SDP-a, ali i među njima Škoro bolje stoji. Među biračima vladajuće stranke, čiji je Škoro 2008. godine bio saborski zastupnik, popularni pjevač ima potporu od 9,3 posto, a među biračima SDP-a 4,5 posto, dok bi Kolakušića izabralo 3,4 posto glasača HDZ-a i 4,5 posto glasača SDP-a. 

Za koga bi glasovali na predsjedničkim izborima: Škoru ili Kolakušića?

Rezultati
Miroslava Škoru: 12678 odgovora
Mislava Kolakušića: 8948 odgovora
  • Miroslava Škoru:

    59% (12678)

  • Mislava Kolakušića:

    41% (8948)

Vrati se na glasanje

 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!