Novosti / Hrvatska

napad iz mržnje

Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u zatvoru u Srbiji zbog ispada s torcidašima

Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u zatvoru u Srbiji zbog ispada s torcidašima
RTL

Protiv 22-godišnjaka se u ovom trenutku vode dvije istrage

Sudac istrage splitskoga Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 22-godišnjaku iz Pučišća i 19-godišnjaku iz Splita koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje motivirano mržnjom po nacionalnoj osnovi prema pet osoba u dobi od 21 do 26 godina u Supetru 9. lipnja oko 4 sata ujutro.

Žrtve su, sumnjiči se, tukli rukama i nogama, zbog čega su mladići dobili hematome, ogrebotine i kontuzije, a djevojka koja ih je branila, frakturu prsta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uhićeni 22-godišnjak jedno je vrijeme proveo iza rešetaka u zatvoru Padinska skela u Srbiji jer je bio dio grupe navijača Torcide koju je srbijanska policija u kolovozu prošle godine uhitila i privela, a tamošnji sud osudio na 15 dana zatvora zbog sudjelovanja u pustošenju benzinske postaje u Vrčinu odakle su izašli neplativši artikle koje su uzeli te zbog pisanja neprimjerenih grafita odnosno zbog "nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja u grupi", piše Slobodna Dalmacija.

VEZANE VIJESTI

No, kako je to bilo u drugoj državi, a u našim ga policijskim i sudskim evidencijama nema kao kažnjenika niti prekršajno niti kazneno, 22-godišnjak je za naše pravosuđe neosuđivana osoba.

Protiv 22-godišnjaka se u ovom trenutku vode dvije istrage, odnosno osumnjičen je za dva različita kaznena djela koja proizlaze iz istoga događaja.

Jedan je ovo nasilničko ponašanje iz mržnje zbog kojeg je pritvoren, a drugo je nanošenje teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu iz Supetra koji je pokušao pomoći žrtvama, a kojem je slomljen nos, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!