Novosti / Hrvatska

SKUPI PROVOD SAUDIJCA

EKSKLUZIVNO ZA RTL Iz kluba Revelin objasnili račun od 368.000 kn: 'Cijene su realne...'

"Naši gosti dolaze se provesti i zabaviti u klubu i kao svaka osoba svjesni su cijena", rekli su RTL-u iz Revelina

Astronomski visok račun od gotovo 400 tisuća kuna trebao je platiti Saudijac u Dubrovniku nakon provoda u noćnom klubu. 

I dok se mnogi pitaju što se to može naručiti i popiti u jednoj noći da se ispostavi toliki račun, istražili smo kako je ustvari izgledala ta luda noć - što kažu Dubrovčani, što turisti u gradu podno Srđa, a jedino za RTL iz kluba Revelin otkrivaju i svoju stranu priče.

Do dolaska policije već je sve bilo plaćeno

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Skupocjeni šampanjci, alkoholna pića i boce najpoznatijih francuskih vina... Častio je i navodno polijevao time hostese, sebe i društvo jedan Saudijac u dubrovačkom klubu Revelin dok u 6 ujutro nije stigao račun od 368 tisuća kuna. 

VEZANI ČLANAK

Partnerica iz Velike Britanije, u čijem je društvu Saudijac bio, požalila se na cijenu pa je pozvana policija, iako je do njihova dolaska sve već bilo plaćeno. 

"Policija je u konkretnom slučaju postupala na temelju zaprimljene dojave. Dolaskom u noćni klub nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela", kazala je za RTL Adriana Biskup iz PU dubrovačko-neretvanske. 

"Sve je transparentno"

U Revelinu napominju kako nije istinita informacija da je riječ o društvu princa Mohammeda koji luksuznom jahtom "Yas" plovi Dubrovnikom pod zastavom Emirata.

"Što se tiče samog računa, ako provjerite cijene navedenih pića u drugim klubovima i restoranima, možete vidjeti da su cijene realne", kazao je za RTL Marko Plavčić, PR menadžer kluba Revelin. 

Realne ili ne, riječ  je o poznatim pićima. Od Chivasa za 900 kuna, preko poznatih šampanjaca i francuskih vina s vrtoglavim iznosima od kojih mnoge zaboli glava. Neke od tih šampanjaca opjevao je i slavni američki reper Jay Z. I dok odvjetnici upozoravaju kako se plaćanjem takvih računa ljude može dovesti u zabludu, ako ne znaju cijenu, što bi bilo kazneno djelo, u dubrovačkom klubu poručuju - sve je transparentno.

"Naši gosti dolaze se provesti i zabaviti u klubu i kao svaka osoba svjesni su cijena koje su im u svakom trenutku dostupne. Kao i njihova potrošnja", kazao je Plavčić.

"Tko voli nek izvoli"

I doista, cijene su vidljive. Mi smo pokušali rezervirati stol u tom klubu. Cijena separea kreće se od 1700 do nevjerojatnih 13.500 kuna, u što je uračunata boca poznatog šampanjca i piće po izboru. 

Bogati i slavni na takvo što su već navikli, kao i dobar dio turista. 

"U svijetu postoje razna mjesta, razni proizvodi, razne kategorije, razne cijene, tako da ako je netko otišao tamo i naručio, po zakonu je sve izloženo, cjenik mora biti javan. Tko voli, nek izvoli, tko može platiti, neka ide tamo i naruči", rekla je dubrovačka ugostiteljica Paula Oprepić

A je li ovo nešto što hrvatskom turizmu ide kao dobra ili loša reklama, pitali smo i resornog ministra. "O računu ne bih komentirao, jer ne znam detalje. Je li netko potrošio, je li vidio, nije vidio, tako da to ne bih mogao komentirati. U svakom slučaju, Hrvatska je raznovrsna. I mora nuditi i skuplje i kvalitetnije, i manje i jeftinije destinacije", kazao je ministar Gari Cappelli

Na račun od 368 tisuća kuna, državi je poreza uplaćeno malo više od 70 tisuća. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!