Novosti / Hrvatska

U OČEKIVANJU ODLUKE

Šeparović za RTL: 'Ustavni sud nije podijeljen oko Karamarkova slučaja, to su spinovi i pokušaji pritisaka'

Šeparović za RTL: 'Ustavni sud nije podijeljen oko Karamarkova slučaja, to su spinovi i pokušaji pritisaka'
Patrik Macek/PIXSELL

Nekoliko medija objavilo je ovih dana da je Ustavni sud podijeljen oko toga treba li odbaciti ili prihvatiti ustavnu tužbu Tomislava Karamarka

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović komentirao je za RTL pisanja medija da je Ustavni sud podijeljen oko toga treba li odbaciti ili prihvatiti ustavnu tužbu Tomislava Karamarka protiv odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

''To su sve spinovi i pokušaji pritisaka na Ustavni sud koji neće imati nikakvog utjecaja na odluku koja u tom slučaju nije donesena, a u ovom trenutku ne mogu ni predvidjeti kad će to biti. U svakom slučaju odluka će biti javno objavljena. Netočno je da Ustavni sud uopće razmatra mogućnost ukidanja ovlasti Povjerenstva, da utvrđuje povredu načela djelovanja dužnosnika i da time pomaže premijeru Plenkoviću'', istaknuo je Šeparović za RTL.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, nekoliko različtih medija objavilo je posljednjih dana da je Ustavni sud podijeljen oko toga treba li odbaciti ili prihvatiti ustavnu tužbu Karamarka protiv odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Dio ustavnih sudaca, piše tako danas Jutarnji list, smatra da je treba prihvatiti, dio da je treba odbaciti, a koje će od ta dva stajališta dobiti većinu od najmanje sedam glasova odlučit će se na sjednici svih 13 sudaca koja bi se trebala održati krajem lipnja ili početkom srpnja.

Kakva god odluka Ustavnog suda bila, ona neće biti jednoglasna, nego popraćena izdvojenim mišljenjima dijela sudaca.

Preporučeno za tebe

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!