Ostani doma
Novosti / Hrvatska

proizveli 1,6 milijuna km kabela

Da, i to je moguće u Hrvatskoj: Pronašli smo tvornicu koja radi u tri smjene, 7 dana u tjednu!

'Imamo problema s radnom snagom, zadnjih godina je kritično. Od prošle godine je otišlo 30 ljudi, a toliko nismo uspjeli zaposliti'

A sad naša rubrika, "Može se". Može se i u Hrvatskoj napraviti dobar posao. Sigurno ste već stoputa čuli kako je Hrvatska izgubila svoju industriju, osobito metaloprerađivačku industriju kako se ništa ne proizvodi, kako se ništa ne isplati proizvoditi i tako dalje.

E pa nije baš sve tako. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istina je da nema mnogo tvrtki iz te branše, istina je da ih ima još manje koje rade u dvije smjene, ali da ima i onih koji rade u tri smjene i to sedam dana tjedno i da to rade već dvadeset godina... E u tu istinu ni mi nismo povjerovali pa smo poslali našeg Gorana Latkovića u tvrtku Eurocabel u Jakovlju gdje navodno 24 sata, sedam dana u tjednu motaju kablove.

Goran Latković je razgovarao s Tomislavom Hrenom, direktorom proizvodnje u toj tvrtki.

Napravili su toliko kabela da 40 puta mogu omorati Zemljin ekvator

"Rade i u 4 smjene. Oni gotovo ni ne gase pogon. Samo su četiri dana u godini kada ne rade. Posla je jako puno. U posljednjih 20 godina su napravili toliko kabela da 40 puta mogu omotati Zemljin ekvator. To ispada oko 1,6 milijuna kilometara kabela", javio je reporter RTL-a.

Njegov gost, direktor proizvodnje Tomislav Hren rekao je:

"Mi smatramo da je potrebna početna vizija i strategija koje su doveli do ovoga. Ovaj pogon je bio oko 25 milijuna eura, i to prije deset godina. Glavni kupci su nam u inozemstvu, Njemačkoj i Austriji. Ukupno imamo 135 zaposlenih. Imamo problema s radnom snagom, zadnjih godina je kritično. Od prošle godine je otišlo 30 ljudi, a toliko nismo uspjeli zaposliti", kazao je Hren za RTL Direkt.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!