Novosti / Hrvatska

UTRKA ZA PANTOVČAK

Bivši premijer konačno odlučio: Zoran Milanović bit će kandidat SDP-a za predsjednika?

Bivši premijer konačno odlučio: Zoran Milanović bit će kandidat SDP-a za predsjednika?
Goran Stanzl/Igor Kralj/PIXSELL

Da će baš Milanović biti SDP-ov kandidat tvrde u vrhu stranke i iznose dva razloga za takvu odluku

Bivši premijer i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović postat će kandidat SDP-a za predsjednika Republike. O tome će u ponedjeljak raspravljati Predsjendištvo SDP-a, a koncem mjeseca još i Glavni odbor stranke koji bi trebao potvrditi takvu odluku, piše Jutarnji list.

Da će baš Milanović biti SDP-ov kandidat tvrde u vrhu stranke i iznose dva razloga za takvu odluku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi je što je u dva istraživanja u kojima su se testirali kandidati Milanović uvjerljivo dominirao. Između osam predloženih imena među kojima su bili Tonino Picula, Ivo Josipović, navodno još Davorko Vidović, Biljana Borzan i drugi, preko 50 posto ispitanika se izjasnilo za Milanovića, piše Jutarnji list.

Više puta razgovarao s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem

Jedna anketa je rađena iz stranačkog call centra i to među članstvom i smipatizerima, a drugu je provela slovenska agencija, a u njoj su bili obuhvaćeni članovi stranke, simpatizeri i "obični" birači.

Drugi razlog da Milanović bude kandidat je što nitko drugi nije iskazao želju ići na izbore. Govorilo se da takve ambicije imaju Tonino Picula i bivši predsjendik Ivo Josipović, no oni ih nisu iznijeli.

Za razliku od njih, Milanović je više puta razgovarao s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem o mogućnosti da se kandidira za predsjednika. Doznaje se i kako je s njim na tim razgovorima svaki puta bio i Ivan Račan, što bi se moglo protumačiti da bi on mogao sudjelovati i u njegovoj kampanji.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!