Novosti / Hrvatska

žele zaustaviti reformu

Odgovor ministrice: 'O lektiri odlučuju stručnjaci, a ne marginalci koji su otprije poznati po lažima'

Odgovor ministrice: 'O lektiri odlučuju stručnjaci, a ne marginalci koji su otprije poznati po lažima'
Pixell

Naglasila je kako je riječ o desetak tisuća onih koji su na tom radili i koji su za to osposobljeni

Ministrica Blaženka Divjak odgovorila je u petak na prigovore inicijative "Stop neprimjerenoj lektiri" kako je obvezna lektira dio kurikula, a izborna lektira je na stručnjacima - učiteljima i profesorima koji rade u školama, a ne na nekim marginalnim skupinama koje su sebi dale za pravo da napadaju na ovakav način.

Obvezna lektira je objavljena, a što se tiče izborne lektire, ona je na stručnjacima, a to su učitelji, profesori koji rade u školama, a ne neke marginalne skupine koje su sebi dale za pravo da na ovakav način napadaju, izjavila je ministrica na pitanje novinara u Splitu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasila je kako je riječ o desetak tisuća onih koji su na tom radili i koji su za to osposobljeni tijekom svoga školovanja i koji, smatra, sigurno znaju što treba.

"Ova ekipa se već do sada osvjedočila lažima", rekla je dodavši kako su lagali da je ona izbacila imena roditelja iz svjedodžbe. Ustvrdila je kako su ta imena zapravo izbacili oni te dodala kako sada, kad je ona to vratila natrag, izmišljaju druge stvari.

"Pitanje kurikula je riješeno, oko toga je stručna javnost zauzela svoje stavove", poručila je Divjak dodavši kako moramo dati povjerenje učiteljima i profesorima da rade u školama za ono za što su se oni obrazovali. 

Ocijenila je kako svi drugi mogu imati stavove temeljene na argumentima, a ne na nekim izmišljenim pitanjima koji imaju za cilj zaustavljanje reforme obrazovanja.

Kristina Pavlović izjavila je u petak, u ime građanske inicijative "Stop neprimjerenoj lektiri", da se na popisu preporučene lektire objavljenom na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja nalaze brojni naslovi koji promiču pedofiliju, pornografiju, nasilje, samoubojstva, silovanja i razne druge nastranosti.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!