Novosti / Hrvatska

djelovanje dužnosnika

Plenković tvrdi da nije bilo manevra oko Novaković: 'Nisam u sukobu interesa, to je već utvrđeno'

Vlada je spremna razmotriti povećanje kvota za zapošljavanje stranaca, ali tek kada se iscrpe mogućnosti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je odluku saborskog odbora za Ustav, Poslovnik i propise koje je skinulo s dnevnog reda točku o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković u njegovom slučaju koji se vodi pred istim.

Plenković tvrdi da nije riječ ni o kakvom manevru i ponovio je da nije u sukobu interesa u aferi "Hotmail". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je trend iznošenja netočnih činjenica. Povjerenstvo je već konstatiralo da nema sukoba interesa, nema sukoba interesa i molim vas da to prenesete, ovdje je riječ o elementu koji se tiče načela djelovanja dužnosnika", rekao je Plenković koji je danas bio u Zadru na sjednici Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina. 

Veće kvote za strane radike kad se iscrpe sve mogućnosti

Komentirao je i zahtjev poslodavaca koji traže dizanje kvota za strane radnike. Vlada je spremna razmotriti povećanje kvota za zapošljavanje stranaca, ali tek kada se iscrpe mogućnosti zapošljavanja domaćih radnika.

"Ja bih još jednom ponovio fakte. Još smo najesen donijeli odluku bez presedana o 65.000 radnih dozvola za strance. U pojedinim granama čini se da su te kvote konzumirane. Mi smo bili vrlo izdašni, ali naravno da želimo da što veći broj hrvatskih državljana koji su nezaposleni iskoristi taj povoljan trenutak gdje na tržištu rada svatko tko želi raditi može.

Očito se negdje u pojedinim segmentima događa da su radna mjesta oglašena, a nema konkretnih aplikacija. Da bismo bili uspješna turistička zemlja moramo rješavati taj problem da vidimo postoji li prostora za proširenje. Kada nedvojbeno utvrdimo da su iskorištene mogućnosti zapošljavanja naših radnika onda smo spremni i stati iza odluke o proširenju kvota", rekao je Plenković.

 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!