Novosti / Hrvatska

ljetna tarifa

Umjesto ukidanja, mostarina za Krčki most za 10 posto skuplja: 'To je diskriminacija!'

Umjesto ukidanja, mostarina za Krčki most za 10 posto skuplja: 'To je diskriminacija!'
Wikipedija

U PGS-u smatraju da do novog ljetnog poskupljenja nije smjelo doći

Predstavnici Primorsko-goranskog saveza (PGS) u petak su kod naplatnih kućica na Krčkom mostu održali konferenciju za novinare na kojoj su ocijenili da nije bilo razloga za povećanje cijene mostarine, naglasivši da je mostarina, umjesto da je ukinuta, sada još skuplja.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić rekao je da su na snazi nove deset posto skuplje cijene na većini cesta u Hrvatskoj, kao i na Krčkom mostu.

U PGS-u smatraju da do novog ljetnog poskupljenja nije smjelo doći, bez obzira što su još 2001. godine uspjeli osloboditi plaćanja mostarine sve otočane, te da je naplatne kućice je trebalo ukloniti ili ih ostaviti samo za one koji jednom na godinu dolaze na Krk.

Vasilić je upozorio da su sve cestarine u Hrvatskoj manje od kune po kilometru, a na Krčkom mostu cestarina je 13 kuna po kilometru i stoji ukupno 39 kuna.

"To je diskriminacija jer drugi mostovi do otoka - za Pag, Murter, Vir i Čiovo, nikad nisu imali mostarine niti cestarine", rekao je Vasilić navodeći da je most već odavno isplaćen.

Ovoga tjedna predali smo Visokom upravnom sudu prijedlog za ocjenu zakonitosti Odluke o naplati mostarine preko Krčkog mosta, dodala je predsjednica riječkog PGS-a Tea Mičić Badurina.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!