Novosti / Hrvatska

NEMA BRIGE

Kujundžić obećao: Hrvatski pacijenti u mostarskom KBC-u imat će vrhunsku uslugu

Kujundžić obećao: Hrvatski pacijenti u mostarskom KBC-u imat će vrhunsku uslugu
Davor Puklavec/PIXSELL

'Bolnica u Mostaru može pružiti vrhunsku uslugu kada je riječ o moždanom udaru...'

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je kako će hitnim hrvatskim pacijentima iz doline Neretve i vrgoračkoga kraja u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru biti pružena vrhunska pomoć te da ova zdravstvena ustanova ima liječnike na kojima im može pozavidjeti bilo koja bolnica u Hrvatskoj.

Kujundžić je s izaslanstvom, u kojemu su bili i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Buljević te predstavnici Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i Splitsko-dalmatinske županije, posjetio je SKB u Mostaru te razgovarao s čelnim ljudima nakon što je nedavno potpisan ugovor ministarstava zdravstva iz FBiH i RH o liječenju hitnih pacijenata iz doline Neretve i vrgoračkoga kraja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bolnica u Mostaru može pružiti vrhunsku uslugu kada je riječ o moždanom udaru, kada je riječ o srčanom udaru, o politraumi, uključujući i neurokiruršku traumu, i kada je riječ o životno ugroženoj djeci kada je potrebita pomoć unutar doslovno nekoliko minuta", rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru ministar Kujundžić.

Rekao je kako SKB Mostar ima vrhunske liječnike od čega će najviše koristi imati pacijenti.

"Imaju ljudske resurse da im može pozavidjeti bilo koja bolnica u Hrvatskoj. Time nadasve dobivaju pacijenti iz doline Neretve koji neće ići ni u kakvu drugorazrednu nego u prvorazrednu bolnicu do koje će stizati unutar 20, 30 minuta i dobiti uslugu, kada je riječ o iznimno hitnim stanjima, na najvišoj razini", dodao je.

Grba-Buljević istaknula je kako je iznimno zadovoljna viđenim u bolnici u Mostaru. Pojasnila je kako je njezin Zavod s bosanskohercegovačkom stranom proteklih dana usuglasio i tri protokola o intervencijama i kontraindikacijama, žurnom prijelazu granice i o dolasku u SKB Mostar kako bi profunkcionirao sporazum između BiH i RH.

"Danas možemo svjedočiti da se radi o bolnici visoke kvalitete pružanja usluga i da će naši pacijenti iz doline Neretve i vrgoračkoga kraja biti zbrinuti ovdje kao što bi bili da su u Zagrebu, u KBC Zagreb", rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Buljević. Pojasnila je da pacijentu ništa nije važnije od toga da kada treba žurnu pomoć i život mu je ugrožen, da u što kraćem roku stigne na mjesto gdje mu se može pružiti cjelokupna skrb. Ona će se u Mostaru pružati 24 sata na dan. Dodala je da SKB Mostar nije ograničio vrijeme, svoje resurse i broj dolazaka pacijenata.

"Za mene je to jako važno", istaknula je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić rekao je kako je ova bolnica otvorena za sve koji trebaju hitnu pomoć te da je to znak zahvale za sve što je Hrvatska učinila u potpori njezinoj gradnji i opremanju.

"Pretpostavljamo da će pomoć biti potrebna na kardiologiji, invazivnoj neurokirurgiji, politraumi. Sve što mogu dobiti u splitskoj i dubrovačkoj bolnici sigurno mogu dobiti i kod nas'', rekao je ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!