Novosti / Hrvatska

Predomislio se

Milinović nakon sastanka s Plenkovićem ipak povlači proračun koji je sam predložio

Milinović nakon sastanka s Plenkovićem ipak povlači proračun koji je sam predložio
Patrik Macek/PIXSELL

Ličko-senjski župan Darko Milinović oglasio se kratkim priopćenjem

Ličko-senjski župan Darko Milinović oglasio se kratkim priopćenjem u kojem je najavio povlačenje prijedloga proračuna, a naveo je i razloge za to.


"Nakon jučerašnjeg sastanka s premijerom Plenkovićem i u dogovoru s predsjednikom Skupštine Marijanom Kustićem odlučio sam povući proračun jer nisu isti elementi donošenja proračuna koji su bili aktualni prije gotovo tri mjeseca kada sam proračun predložio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj postojeći proračun bi putem amandmana trebao biti izmijenjen u iznosu većem od 21 milijun kuna (zbog zahtjeva proračunskih korisnika i EU izbora...) te smatram da je korektnije predložiti novi proračun u koji će biti uključeno novih 21 milijun kuna nepovratnih EU sredstava.

VEZANE VIJESTI

"Dogovoren je i radni sastanak koji će se održati do srijede (19. lipnja 2019.), kada ću ponovno uputiti proračun članovima Županijske skupštine kako bi uključili i projekte Vlade RH koji idu u cilju razvoja LIčko-senjske županije", stoji u priopćenju koje je objavio N1.

Podsjetimo, nakon što je u četvrtak peti put odgođena sjednica Ličko-senjske županijske skupštine na kojoj se trebao usvojiti županijski proračun, Milinović je u  stigao u Zagreb kako bi postigao dogovor s premijerom o isplati plaća za županijske korisnike jer plaće se bez izglasanog proračuna ne mogu isplaiti. To je premijer Andrej Plenković prihvatio i dao mu traženo.

Tada je Milinović tvrdio i da je proračun, težak 376 milijuna kuna, koji je sada povukao, "najbolji u povijesti Ličko-senjske županije", no ubrzo se predomislio.   

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!