Ostani doma
Novosti / Hrvatska

INICIJATIVA 'SPASI ME'

Jelena Veljača: 'Razočarana sam Kolindom, valjda joj nije bilo važno doći i pomoći zlostavljanim ženama'

'Nadala sam se da će se kao žena odlučiti pružiti nam potporu'

Severina

Središte Zagreba poprište je hvalevrijedne humanitarne akcije kojom se prikuplja novac za žrtve nasilja. Organizirala ju je inicijativa Spasi me, a RTL sve prati u do najsitnijeg detalja.

Već su stigle viđenije osobe kao istaknuti odvjetnici, premijer Andrej Plenković, glumci, pjevači... Ali, prije samog početka u 20 sati, gdje će se iz hotela Esplanade na telefon (060-9003) javljati osobe iz javnog života, o svemu se oglasila najzvučnija osoba Inicijative - Jelena Veljača.

"Prezadovoljne smo! I 1. ožujka kad sam pozvala na prvi prosvjed, nisam ni sanjala da će Facebook status pokrenuti ovo što se pokrenulo. Zahvalne smo, nas je sedam i nemamo nikakve političke ambicije, nismo članice udruga ni političkih stranaka. Osjetile smo da je dosta tolerancije prema nasilju, ali nismo znale što će se dogoditi. Još jednom, zahvalne smo svima", naglasila je Jelena Veljača pa se osvrnula na podršku iz politike:

"Premijer nam je dao potporu, obećao nam je konkretne korake i oni bi trebali biti osigurani do kraja godine."

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ipak nije odlučila osobno podržati akciju.

"Razočarana sam kao žena što Kolinda Grabar-Kitarović nije s nama. Nadala sam se da će kao žena odlučiti pružiti nam potporu. Jer, ima imidž u svijetu i nasilje je žensko pitanje pa bi nam njezina potpora jako pomogla. Pozvali smo je, razlog zašto nije došla nismo dobili, ali valjda nije smatrala da je ovo dovoljno važno u njezinu rasporedu."

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!