Novosti / Hrvatska

FOND ZA POMOĆ

SPASI ME: I vi možete pomoći zlostavljanim ženama - Nazovi i podrži 060 9003

Broj na koji možete nazvati i donirati 5 kuna + PDV je: 060 9003

Severina

Humanitarna večer #SPASIME održava se večeras u hotelu Esplanade u Zagrebu, a možete ju gledati uživo na RTL-u od 20 sati.

Osim nastupa poznatih hrvatskih izvođača, na događaju će sudjelovati osobe iz javnog života koje će odgovarati na pozive građana. Oni će pozivima na broj 060 9003 donirati sredstva.

Izložene su i umjetnine hrvatskih umjetnika, a iznos ostvaren prodajom putem aukcije bit će uplaćen Fondu za interventnu pomoć žrtvama nasilja.

Broj na koji možete nazvati i donirati 5 kuna + PDV je: 060 9003

Podsjetimo, inicijativa "Spasi me" i zaklada "Solidarna" osnovale su Fond za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, čija je temeljena svrha pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

Fondom upravlja Zakladno vijeće Fonda, a odluke o dodjeli sredstava iz Fonda donosi Zakladna uprava na osnovi prijedloga Zakladnog vijeća. Zakladna uprava može odbiti prijedlog Zakladnog vijeća u slučaju da prijedlog nije u skladu s Pravilnikom o dodjeli financijskih potpora Fonda #SPASIME.

Uz članove Zakladnog vijeća Fonda koji čine aktivistkinja Sanja Sarnavka, producentica Nerma Mehadžić, prof. dr. sc. Dean Ajduković, psihoterapeutkinja Biserka Tomljenović i doc. dr. sc. Antonija Petričušić te Ivan Blažević, tajnik zaklade SOLIDARNA.

Građani mogu pomoći pozivom na broj telefona 060 9003, a omogućene su i izravne uplate na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 i donacije putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime).

Uplate na žiro-račun Hrvatske poštanske banke glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939 s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME. Za uplate iz inozemstva SWIFT je HPBZHR2X.

Akcija prikupljanja sredstava trajat će do kraja srpnja 2019.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!