Novosti / Hrvatska

Dijelili vodu za osvježenje

Udarni turistički vikend u Hrvatskoj: Kilometarske kolone, užasna vrućina i skuplja cestarina

Od Zagreba do Splita sada će umjesto 181 platiti 200 kuna

Prvi je udarni turistički vikend na hrvatskim prometnicama. Vozači su se suočili s kolonama i gužvama, ali i skupljim cestarinama. Na graničnim prijelazima tijekom dana stvarale su se kolone od nekoliko kilometara, a Hrvatska je dobrodošlicu turistima poželjela besplatnom pitkom vodom jer temperatura se ponegdje penjala i iznad 35 Celziijevih stupnjeva.

Kolone vozila od ranog su se jutra počele stvarati već na granici. Najduže - one od četiri kilometra - bile su na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija. Manje gužve stvarale u se i na Bregani, no to nije pokvarilo raspoloženje turistima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Idemo na Pag. Odmor s prijateljima, ide nas desetero", rekla je Irina iz Njemačke.

"Idemo na Plitvice. Imamo vikend tamo pa se u utorak vraćam, i to je to. Na more idem onaj tjedan tamo", kazala je Špira iz Slovenije.

I dok su turistima kolone možda bile podnošljive, to zasigurno nisu bile temperature iznad 30 stupnjeva. Kao spas od dehidracije pokazali su se studenti koji su u suradnji s turističkom zajednicom vozačima dijelili boce s vodom.

"S obzirom na to da je vrijeme ovakvo, vruće i sparno, svi se zapravo jako razvesele kada vide vodu, evo pogotovo stranci su nam jako zahvalni", rekao je student farmacije Bruno Rački.

VEZANE VIJESTI

Voda je bilo ugodno, ali ne i jedino iznenađenje za vozače na naplatnoj postaji Lučko. Naime, njih su nakon dolaska do rampe dočekale više cijene cestarina. Ako primjerice putuju od Zagreba do Splita, sada će umjesto 181 platiti 200 kuna. Sav promet u smjeru mora danas je pomno pratio i HAK koji poručuje da situacija na cestama i nije bila onakva kakvu su očekivali.

"Zapravo nisu toliko strašne gužve kao što smo očekivali", kazala je izvjestiteljica u HAK-u Irena Belamarić.

Da se na udarni vikend više ljudi vraća nego što odlazi na more pomalo je zabrinjavajući podatak za turizam jer upravo je lipanj trebao podignuti brojke posjećenosti.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!