Novosti / Hrvatska

Tko će u utrku?

Pola godine do predsjedničkih izbora: Pune ih ankete, a kandidatura niotkuda

Dok bi Milanović mogao potvrditi kandidaturu idući tjedan nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, predsjednica i dalje kalkulira.

Manje je više. Upravo se time očito vode ozbiljni kandidati na predsjedničkim izborima kojima je i šutnja o kandidaturi - dio svojevrsne kampanje. 

No izbori se bliže, vremena za otvorenu kampanju sve je manje pa stižu i prve najave da bi sljedeći tjedan SDP trebao objaviti svoga kandidata, bivšega premijera Zorana Milanovića. I aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dalje kalkulira s datumom objave, a Mislav Kolakušić nakon najave da želi na Pantovčak, ali i još mnogo više - utihnuo je.

Na dvoje ključnih igrača još se čeka. I dok bi Zoran Milanović mogao potvrditi kandidaturu za šefa države već idući tjedan nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, predsjednica Republike i dalje kalkulira. 

VEZANI ČLANCI

Vrijeme je da se karte bace na stol

Politički analitičar Ivica Relković smatra kako je vrijeme da se karte bace na stol. "Ovo je možda više čekanje jer ne treba dodatnu reklamu nego je to čekanje da vidi tko će joj biti protivnici", kazao je Relković o Grabar-Kitarović. 

"Ajmo prvo reći da je on kandidat kojeg želi dobar dio ljevice jer je on očito jedini kandidat koji ih neće razjediniti", kaže Relković o Milanoviću. 

Prema RTL-ovoj anketi upravo Grabar Kitarović i Milanović imaju najviše šansi. U  drugom krugu pobjedu odnosi aktualna predsjednica, doduše ne premoćno, dok bi joj u srazu s drugim kandidatima desnice pobjeda bila izglednija.

Škoro i Kolakušić

Hoće li u bitku, ni pjevač Miroslav Škoro još ne želi potvrditi. "Nažalost, do sada smo po 5 godina puno puta izgubili, hoćemo li i ovog puta, nije do mene, do naroda je", kazao je prije pet dana Škoro. 

Zato bivši sudac i novoizabrani europarlamentarac Mislav Kolakušić, koji se vidi i na čelu Vlade i na čelu nekoliko ministarstava, u utrku - sigurno kreće. No o detaljima šuti.

"Mi se sjećamo da je vrlo blizu ulaska u drugi krug bio jedan povratnik iz Amerike - Mikšić. Sjećamo se da kad je bilo više kandidata, a moguće je da bude i sada, u 2. krug išao je Milan Bandić sa samo 15 posto, zato nisam zatvorio kandidature", komentira Relković. 

Na najvišem političkom brdu rado bi se vidjeli i u Mostu, unatoč stranačkim problemima. O tome hoće li njihov kandidat biti Tomislav Panenić koji pokazuje interes, nema odluke. A i u raskoljenom Živom zidu ne bi imali ništa protiv da se na Pantovčaku potkraj godine zapleše u čast njihovu kandidatu, samo ga prvo trebaju pronaći.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!