Novosti / Hrvatska

Promjena kalendara

Nova organizacija školskih praznika: Uvode se jesenski, dok se zimski dijele na dva dijela

Nova organizacija školskih praznika: Uvode se jesenski, dok se zimski dijele na dva dijela
Guliver/Thinkstock/Arhiva

Odluku su donosile škole, a svoj izbor Ministarstvu obrazovanja morali su dostaviti do kraja ovog tjedna

Mogućnost da uvede više kraćih odmora iskoristilo je 159 osnovnih i srednjih škola koje tako sljedeće školske godine uvode jesenske praznike, a zimske dijele na dva dijela. Riječ je o 11,69 posto školskih ustanova koje su odlučile uvesti više kraćih odmora. Odluku su donosile škole, odnosno njihovi osnivači, a svoj izbor Ministarstvu obrazovanja morali su dostaviti do kraja ovog tjedna, kada je i službeno istekao rok za odluku o organizaciji praznika za sljedeću 2019./2020. školsku godinu, piše Večernji list.

Ponuda se sastojala od četiri modela organizacije praznika, a većina se odlučila za postojeći sistem bez izmjena ili novi model kojim se uvode jesenski praznici, dok se zimski dijele na dva dijela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Promjene u organizaciji praznika neće biti u Zagrebu, kao ni u školama čiji su osnivači Virovitičko-podravska županija, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska te Splitsko-dalmatinska županija.

Bez obzira na konstrukciju praznika, nastava se mora organizirati u najmanje 160 nastavnih dana, a prvi dan škole za sve učenike je 9. rujna 2019. Kada se vrate u školske klupe, učenici osnovnih škola dobiti će udžbenike koji se nabavljaju iz proračuna, dok će srednjoškolcima roditelji morati udžbenike kupiti sami, piše Večernji list.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!