Novosti / Hrvatska

kaže da je riječ o propustu

Kuščević o vili koju nije upisao u katastar: 'Nisam ništa skrivao, nije mi niti malo neugodno'

Kuščević je je 11 godina kršio Zakon i svoju kuću na Braču nije upisao u katastar

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je novinarima prije sjednice Vlade kako mu nije nimalo neugodno što nije upisao kuću u katastar.

"Sva moja imovina je uredno i transparentno navedena od prvog dana, za sve nekretnine imam građevinsku dozvolu i sve je po PS-u. To što sam zaboravio zatražiti kod katastra upis da se evidentira kuća koja se vidi iz satelita, koju nitko ne skriva. Ne radi se o vili nego u kući i u njoj živim. Kako je moja supruga nezaposlena i nije uhljebljena, ona se ljeti iseljava kako bi ostvarila dodatni prihod. Tu nekretninu posjedujem od 2004. i zaboravio sam je evidentirati u katastru i taj zahtjev sam podnio čim ste me vi novinari upozorili i to će biti evidentirano", izjavio je ministar Kuščević.

Kuščevićeva vila na Braču

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje je li mu neugodno, odgovorio je: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju"

Na pitanje da je bio ministar graditeljstva i otvarao katastar, te da kakvu poruku šalje kaže: "Šaljemo poruku da svi investitori moraju graditi kao ja, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu i onda zatražiti upis u katastar. Ja sam to zaboravio napraviti i sada sam pokrenuo postupak."

VEZANE VIJESTI

Upitan 'kakav je to grb s prvim bijelim poljem' koji se može vidjeti u dnevnom boravku te kuće, prema slikama na stranici za iznajmljivanje Booking, odgovorio je da ima puno raznih umjetnina i suvenira "pa vjerojatno i taj grb".

Što se tiče Zakona o sprječavanju sukoba interesa i zašto se po hitnom postupku ne donese izmjena da se riješi pitanje nadležnosti o tome tko odlučuje o izuzimanju predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novakoviće u predmetu poznatom kao 'afera Hotmail', istaknuo je da postoji još niz razloga koje je potrebno ubaciti u taj zakon.

"Mislim da je vrijeme da se i to sve skupa stiša, da čujemo pravno mišljenje i da to reguliramo", rekao je Kuščević .

Vilu 11 godina nije prijavio u katastar

Podsjećamo, Kuščević je je 11 godina kršio Zakon i svoju kuću na Braču nije upisao u katastar, pa luksuzna vila koju dnevno iznajmljuje za više od 2 tisuće kuna u katastru vodi kao pašnjak.

Na pitanje novinara zašto je nije upisao u katastar, Kuščević je arogantno odgovorio: ''Pa tko će vodit računa. Bogu hvala imam toliko nekretnina pa tko će to sve pratiti."

Nakon toga je rekao da je zahvaljujući otkriću medija dao zahtjev da se sporna nekretnina upiše u katastar.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!