Novosti / Hrvatska

domišljati građani

VIDEO Osječani više ne mogu živjeti od krvopija! 'Hodam u ribičkom odijelu i držim motor u leru'

VIDEO Osječani više ne mogu živjeti od krvopija! 'Hodam u ribičkom odijelu i držim motor u leru'
Facebook screenshot/Shutterstock

Za sada nema učinkovitog rješenje protiv komaraca u Osijeku

Osječani, ali i stanovnici drugih slavonskih naselja, ovih dana jednostavno više ne mogu živjeti od komaraca!

"Ovako je u Višnjevcu 2 sata nakon tretiranja komaraca", napisao je jedan od korisnika Facebooka koji je objavio i video kako sve to izgleda uživo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Građani se u borbi protiv krvopija snalaze kako znaju i umiju. Neki su odlučili na sebe staviti - ribičko odijelo. 

Na koje se sve načine Osječani bore protiv komaraca možda najbolje pokazuje "izum" Zdravka Mandića koji već danima gotovo ne izlazi iz mrežom isprepletenog ogrtača, nalik na one kojima se koriste pčelari. Međutim, riječ je ipak o ogrtaču protiv komaraca kakav najčešće koriste ribiči, a koji je još prošle godine nabavio upravo zbog krvopija koji su ove godine neizdrživi, piše Glas Slavonije.

"I sam sam ribič, i stoga sam ga kupio ranije, i ne misleći koliko će mi biti potrebno ove godine. Komarci doslovce idu u oči i usta i neizdrživo je. Taj ogrtač kad sjedim ispred zgrade ili čak idem u šetnju - ne skidam", priznaje Mandić, koji je smislio još jedan način kako se riješiti komaraca. Naime, uz klupu ispred ulaza parkirao je motor koji, kad ga upali i stavi u "ler", kaže, dosta dimi i tjera komarce. To je dodatna zaštita ne samo za njega nego i za njegove susjede, koji za lijepog vremena uvečer vole sjesti ispred zgrade na klupu.

Zbog jedne od najintenzivnijih najezdi komaraca s kojom je suočen Osijek i područje Osječko-baranjske županije, u utorak su osječke gradske i županijske vlasti zatražile financijsku pomoć od Vlade od pet milijuna kuna za provođenje dezinsekcije na području županije.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!