Novosti / Hrvatska

jadranka kosor za rtl

'Odlaganje odluke o kandidaturi nije dobro, mnogi će smatrati da Grabar-Kitarović traži rezervnu poziciju'

'Milanović uglavnom napada sebe. Ako tako nastavi, ne znam kako će to završiti', kaže bivša premijerka

Bivša premijerka i nekadašnja kandidatkinja za predsjednicu Jadranka Kosor bila je gošća RTL-a Danas.

Na pitanje kakve su šanse kandidatu za predsjednika Zoranu Milanoviću, kaže:

"Vidjet ćemo, teško je prognozirati. Ja mislim da će u drugom krugu biti muškarac i žena. On uglavnom napada sebe. Ako tako nastavi, ne znam kako će to završiti. Svako njegovo pojavljivanje tumačit će se kao kampanja", kazala je.

Na pitanje zašto čeka Kolinda Grabar-Kitarović s objavom kandidature te jesu li jedini razlog moguće funkcije u Bruxellesu, Kosor kaže: 

"Svašta je moguće. Možda se zasitila Pantovčaka s kojeg se nije preselila u Visoku. Jako je teško govoriti o kampanji u njezinu slučaju. Sve ono što čini i što je činila u zadnje vrijeme moglo se tumačiti kao dio kampanje. Odlaganje odluke nije dobro jer će mnogi smatrati da traži rezervnu poziciju i to joj neće pomoći kada krene pravi okršaj. Ja smatram da će ići u utrku. Ali, sve je moguće", istaknula je bivša premijerka.

"Škoro neće ugrožavati Milanovića koliko Kolindu Grabar-Kitarović"

Predsjednica vodi u anketama, ali gubi potporu desnice...

"Nije važna potpora desnice, važna je potpora svih ljudi, bez obzira jesu li lijevo ili desno. Napravila je neobična prebacivanja, od njezinih 'čuvenih' izjava o 'Za dom spremni'. Jako je teško predvidjeti što predsjednica želi. Sigurno je da ona prilagođava svoje izjave situaciji u kojoj jest", tvrdi Kosor.

Na pitanje može li Miroslav Škoro izgurati aktualnu predsjednicu iz drugog kruga, kako npr. najavljuje Stipe Mesić, Kosor poručuje:

"Škoro neće ugrožavati Milanovića koliko Kolindu Grabar-Kitarović. Škoro će pokušati zagrabiti što više i ne centru. Bit će zanimljivo što ima reći o svim temama", poručila je Jadranka Kosor u razgovoru za RTL Danas.

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!