Novosti / Hrvatska

ispričao se svim građanima

Njegova strana priče: Muškarac koji je urinirao po spomeniku u Sinju otkrio zašto je to učinio

Njegova strana priče: Muškarac koji je urinirao po spomeniku u Sinju otkrio zašto je to učinio
Duško Jaramaz/PIXSELL/Dalmacija Danas

'Bio je to moj spontani i nesmotreni čin jer sam čuo da tu uskoro dolazi delegacija položiti cvijeće'

Čovjek koji se jučer pomokrio u parku ispred spomen kosturnice palim pripadnicima NOB-a u Sinju otkrio je zašto je to učinio. 

Rekao  je da je bio isprovociran zbog toga što je čelnik sinjskih antifašista Marinko Poljak prošle godine na obilježavanju bitke na Sutjesci nosio jugoslavensku zastavu. 

"Bio sam revoltiran veličanjem zastave pod kojom su ubijani ranjenici u vukovarskoj bolnici i ostali hrvatski branitelji te silovane Hrvatice. Bio je to moj spontani i nesmotreni čin jer sam čuo da tu uskoro dolazi delegacija položiti cvijeće", rekao je B.S., koji kaže da mu nije do medijskog eksponiranja, iako je na prvu djelovalo da želi da se o tom njegovom činu priča..., piše Dalmatinski portal.

"Ponosim se sa svojim pokojnim djedom koji je 1945. godine ranjen kao partizanski vojnik prilikom oslobađanja Knina od nacističkih okupatora. Ponosim se svim hrvatskim dalmatinskim partizanima koji su stali u obranu najljepše nam Dalmacije. Isto tako sramim se jednoga dijela partizana koji su naše ljude Hrvate bacali po jamama počevši od Kamešnice, Dinare, Svilaje, cijele Zagore, dijelova Hrvatske i Slovenije", kazao nje.

Naglasio je:

"Nemam protiv partizana ništa, ali imam protiv ljudi koji predstavljaju antifašiste i veličaju jugoslavensku zastavu pod kojom su ubijani hrvatski branitelji, silovane žene, masakrirani civili... Ne zanimaju me nije lijevi ni desni, nego boljitak Lijepe naše. Ispričavam se svim građanima koje sam povrijedio, iskreno mi je žao, ali moj čin je bio isključivo potaknut veličanjem neprijateljske zastave", kazao je B.S. za Dalmatinski portal, dodavši da je to možda teže razumjeti ljudima koji nisu kao djeca doživjeli da ih zasipaju granatama od 1991. do 1995. i koji nisu trebali gledati kako im rodbina i susjedi pogibaju. A on je to u Sinju kao 11-godišnjak morao proživjeti....

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!