Novosti / Hrvatska

nakon anonimne prijave

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet o Kuščeviću zbog neupisivanja kuća u katastar

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet o Kuščeviću zbog neupisivanja kuća u katastar
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar je poručio da svoju imovinu ni u jednom trenutku nije skrivao

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću temeljem neanonimne prijave, potvrdilo je u ponedjeljak Povjerenstvo.

Prijava se odnosi na Kuščevićevo neupisivanje kuća u Nerežišćima na Braču u katastar, izmjenu prostornog plana kojom mu je omogućena prenamjena štale u stambenu zgradu, netočno ispunjenu imovinsku karticu i prijavu površine kuće, kao i dobivanje dozvole za iznajmljivanje kuće, rekla je tajnica Povjerenstva Majda Uzelac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povjerenstvo će nakon što je otvorilo predmet provjeriti navode u prijavi, utvrditi njihovu osnovanost i potom na nekoj o sljedećih sjednica donijeti odluku hoće li pokrenuti postupak protiv Kuščevića ili ga neće pokrenuti.

VEZANA VIJEST

Povjerenstvo sukladno zakonu koji štiti anonimnost prijavitelja ne otkiva tko je podnio prijavu, ali navodi da se u prijavi poziva na sve medijske napise objavljene prošloga tjedna vezane za nekretnine ministra Kuščevića.

Ministar uprave Kuščević ustvrdio je u nedjelju da su afere koje mu se pripisuju vezane uz evidenciju njegove imovine - konstrukcije, montaže i hrpa lažnih dokumenata koji se puštaju u medije. "To je recikliranje starih tema, sve što sam napravio bilo je časno i pošteno", istaknuo je Kuščević.

Poručio je da svoju imovinu ni u jednom trenutku nije skrivao.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!