Novosti / Hrvatska

Nasred trga

Europskim novcem: HDZ-ov načelnik gradi fontanu koja neodoljivo podsjeća na ustaški simbol

Europskim novcem: HDZ-ov načelnik gradi fontanu koja neodoljivo podsjeća na ustaški simbol
Tomislav Miletic/PIXSELL

Objasnio je da simbol nema veze s ustaškim simbolom, nego s crkvenom arhitekturom

U zagorskoj Konjšćini gradi se zanimljiva fontana: Ima oblik slova "U"

Zagorska općina Konjščina uskoro bi na glavnom trgu, onom doktora Franje Tuđmana trebala dobiti fontanu u obliku slova "U". Radovi su počeli prošle godine, a svečano otvorenje novouređenog trga trebalo bi se održati 8. kolovoza, na Dan općine, pišu 24 sata.

Na čelu projekta je načelnik Konjščine, HDZ-ovac Mirko Krznar, koji je devedesetih radio u Saboru kao pripadnik saborske straže.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ne bi se štel mešat", najprije je poručio Mirko Krznar. Ipak, na inzistiranje da pojasni zašto se Trg dr. Franje Tuđmana uređuje fontanom u obliku slova 'U', objasnio da to nema veze s ustaškim simbolom, već s crkvenom arhitekturom.

"To nije nikakav oblik slova U niti ima ikakve veze s ustaškim simbolima. To je apsida, polukružni oblik, kao što je u svim crkvama i koji potječe iz crkvene arhitekture.
I to je ideja projektanta, a ne moja. Mene to i ne podsjeća na slovo U, ja sam se složio s idejom projektanta i ne vidim uopće u čemu je problem. Ne razumijem, ali to je tako. Uvijek se nađe troje, četvero nezadovoljnih kojima baš sve smeta i koje boli uspjeh", rekao je Krznar ističući kako će cjelokupno uređenje trga koštati 1,5 milijuna kuna. Dio financira država, dio županija, a dio EU fondovi.

Načelnik Krznar naglasio je i da je po građevinskoj inspekciji, koja je reagirala nakon prijave zbog uređenja trga, ustanovljeno - da je sve u redu. 

"Radovi su počeli još prošle godine i nitko se dosad nije bunio. Još prije pola godine sam dobio dojavu da će krenuti napadi na mene, sve je to instruirano. Otvaramo nova radna mjesta, treba dizati plaće pa to pojedinima smeta. Ponavljam, ovo nema apsolutno nikakve veze s ustaškim simbolima", naglasio je Krznar za 24 sata.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!