Novosti / Hrvatska

U Banskim dvorima

Susret Rimca i Plenkovića: Pogledajte što je poznati poduzetnik poručio premijeru!

Susret Rimca i Plenkovića: Pogledajte što je poznati poduzetnik poručio premijeru!
Patrik Macek/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Kaže kako su pripremili opsežnu studiju o tome zašto je do sada autoindustrija zaobilazila Hrvatsku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima poduzetnika i osnivača tvrtke Rimac Automobili Matu Rimca, s kojim je razgovarao o potencijalima automobilske industrije u Hrvatskoj, a razgovor o tome će se nastaviti u petak kada će premijer i nekoliko članova Vlade posjetiti tvrtku Rimac Automobili. 

Kako je Vlada objavila na Twitteru, premijer Plenković i Mate Rimac na današnjem su sastanku razgovarali o potencijalima automobilske industrije u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Premijer Plenković s ministrima potkraj tjedna posjetit će tvrtku Rimac Automobili, potvrđeno je Hini u Vladi. 

Najavio je to i Mate Rimac, osnivač jedne od vodećih tvrtki za proizvodnju električnih vozila i tehnologije visokih performansi, koji je u izjavi nakon sastanka za N1 izjavio kako na tom sastanku u sjedištu tvrtke u Svetoj Nedelji žele pokazati Vladi što je važno autoindustriji.

"Osim što hoćemo da Rimac Automobili budu uspješna priča, želimo svoja iskustva podijeliti da bi autoindustrija investirala u Hrvatsku. Smatramo da je užasna šteta što smo propustili val kada je autoindustrija krenula iz zapadne u istočnu Europu i kad su firme investirale u Slovačku, Mađarsku, Češku, Sloveniju, sad sve više u Srbiju, a Hrvatska je to potpuno prespavala. Sad kreće novi val investicija i mi želimo pridonijeti tome da te investitore privučemo u Hrvatsku", rekao je Rimac, najavljujući za kraj tjedna sastanak u Rimac Automobilima s vrhom Vlade.

Najavio je da će na sastanku biti i predstavnici Hyundaija i Porscheaa, tvrtki koje su dosad investirale u Rimac Automobile - Porsche 18 milijuna eura, a Hyundai i Kia 80 milijuna eura.

Rimac kaže da će na tom sastanku Vladi pokazati što je važno za autoindustriju.  "Naša uloga je da upozorimo što smatramo da je autoindustriji važno, a na Vladi je da odluči želi li ići u tom smjeru i raditi mjere koje su potrebne da bi investitori došli u Hrvatsku", naglasio je Mate Rimac. 

Kaže kako su pripremili opsežnu studiju o tome zašto je do sada autoindustrija zaobilazila Hrvatsku, a predstavit će je u petak. 

"Danas se države natječu na otvorenom tržištu, isto kao i tvrtke. Da bismo bili atraktivni za te proizvođače, za takve investicije moraju postojati komparativne prednosti da bi uopće došli u izbor. Nažalost, trenutno većinom nismo ni na kojoj short listi kada se razmatraju investicije", rekao je Rimac i dodao kako se to mora promijeniti ako želimo investicije iz autoindustrije.

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!