Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ne vraća se u Bruxelles?

Ako i ne pobijedi na izborima, predsjednica tvrdi: 'Mirovinu ću provesti u Hrvatskoj'

Ako i ne pobijedi na izborima, predsjednica tvrdi: 'Mirovinu ću provesti u Hrvatskoj'
Marko Lukunic/PIXSELL

"Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala"

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta u Vukovaru.

A što se tiče podrške koju joj je HDZ javno iskazao bez obzira što nije istaknula kandidaturu za predsjedničke izbore koji će se održati do kraja godine, predsjednica kaže: "Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao da će HDZ podržati moju kandidaturu ako je objavim. Ja nastavljam obavljati posao predsjednice."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanja je li kandidatura Miroslava Škore udar na nju i radi li se o osveti bivšeg savjetnika Mate Radeljića, nije htjela odgovoriti.

VEZANE VIJESTI

Ranije je izjavila kako posla u svijetu uvijek ima, a i danas ponavlja da za onima koji žele raditi nije problem naći posao.

"Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj", kaže predsjednica. 

O planovima koje ima za vrijeme nakon isteka mandata, ako ne osvoji drugi, ne govori. 

"To je hipotetsko pitanje i teško je na njega odgovarati. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli.."govori predsjednica.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u utorak kako obavještajna služba ove države prisluškuje novinare i medijske kuće u Hrvatskoj, Srbiji, i BiH. Predsjednica kaže kako nije neobično da obavještajne službe prisluškuju strane građane jer to nije područje koje je najbolje regulirano zakonom. 

"Neobično je da predsjedavajući Predsjedništva BiH o tome govori, kaže predsjednica i dodaje kako je Hrvatska na to spremna.

"Mi znamo da moramo čuvati Hrvatsku i građane Hrvatske od svih obavještajnih aktivnosti, osobito onih koje bi bile usmjerene protiv gospodarstva. "Porazgovarat ću s Markićem o tome", dodala je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!