Novosti / Hrvatska

Počela sezona

Splitski studenti očajni: Zbog turista izbačeni na ulicu! Ovo je situacija koja se ponavlja svake godine

Splitski studenti očajni: Zbog turista izbačeni na ulicu! Ovo je situacija koja se ponavlja svake godine
Ivo Cagalj/PIXSELL

Stanovi u kojima su najam plaćali studenti, za vrijeme sezone pretvaraju se u apartmane

Splitski studenti opet su na ulicama, ovoga puta doslovno, jer ih već tradicionalno, svake godine na početku turističke sezone stanodavci pristojno izbace na cestu.
Studentski zbor Sveučilišta u Splitu uputio je apel splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu kojeg mole za pomoć oko osiguravanja smještaja.

"Molimo vas da pomognete studentima koji ovih dana ostaju bez krova nad glavom", glasi apel Studentskog zbora. Ovo je na žalost svakodnevica splitskih studenata, posebno u zadnjih nekoliko godina otkada su Splićani otkrili turistički potencijal svoga grada. Ljeto je stiglo, turisti su na vratima, stanovi se pretvaraju u apartmane, a studente koji su ih iznajmljivali po nižim cijenama, tjera se van", stoji u apelu.

Najgore do sada

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Studenti su se do sada uvijek nekako snalazili, no ova godina je najgora. U domove svi ne mogu jer nema dovoljno mjesta, a alternativu je teško pronaći.

Županu su uputili dopis jer su saznali da su muški i ženski učenički domovi - inače u vlasništvu županije, u ovom trenutku prazni, te traže da im se, po pristupačnoj cijeni omogući boravak u tim objektima do završetka obveza na fakultetima.

Radi se na rješenju

Iz kabineta župana za portal Srednja.hr su potvrdili da rade na rješenju kojim bi pomogli splitskim studentima. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!