Novosti / Hrvatska

borba se nastavlja

Prvi rezultati zaprašivanja komaraca u Slavoniji: Uništeno ih je 96 posto

Prvi rezultati zaprašivanja komaraca u Slavoniji: Uništeno ih je 96 posto
Pixsell

Na mjernoj postaji Đavolja Greda broj jedinki komaraca smanjen je s 39.956 na 1540

Prvi službeni rezultati zaprašivanja komaraca iz zraka na području Osječko-baranjske županije pokazuju da je uništeno 96 posto komaraca, izvijestili su u petak iz Osječko-baranjske županije i županijskoga Zavoda za javno zdravstvo.

VEZANA VIJEST

U priopćenju za javnost navodi se kako su, nakon prvog zaprašivanja iz zrakoplova na području Općine Bilje 26. lipnja djelatnici županijskoga Zavoda za javno zdravstvo utvrdili da je idućeg dana broj jedinki komaraca drastično smanjen.

Tako je na mjernoj postaji Bilje prije tretmana utvrđeno 8769 jedinki u 12-satnom razdoblju promatranja, a nakon zaprašivanja broj komaraca se smanjio na 307. Na mjernoj postaji Đavolja Greda broj jedinki komaraca smanjen je s 39.956 na 1540, što znači da je učinkovitost na oba mjesta - 96 posto.

Iz županije su izvijestili kako se zaprašivanje komaraca zrakoplovom nastavlja večeras na rubnim dijelovima Osijeka i na području od osječke obilaznice, uključujući i vikendaško naselje Karašicu, a idućih dana na području Sarvaša, Bijelog Brda, Erduta, Dalja, gradova Belišća i Valpova te na području drugih općina.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!