Novosti / Hrvatska

ZANIMLJIV NOVITET

Turisti imaju zašto posjetiti Slavoniju: Uz odmor u prirodi, nudi se i jahanje lipicanaca

Za 20 tisuća posjetitelja koje godišnje dođu u Đakovačku ergelu to znači širu lepezu turističkih ponuda

Za dobre turističke brojke nisu zaslužni samo sunce, more i obala. I unutrašnjost Hrvatske spremno dočekuje mnogobrojne turiste pa tako Slavonija i Baranja iz godine u godinu obaraju rekorde noćenja.

Ponuda je sve bogatija i raznovrsnija, za što su danas zaslužni i u Đakovu gdje je ergela lipicanaca u Đakovu dovršila izgradnju svog južnog dijela koje turistima  nudi odmor i okrijepu, ali i nesvakidašnju ponudu - jahanje lipicanaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Hej, ne bih dao dva svoja dorata, hej, ni za traktor od suvoga zlata, hej, ni za traktor od suvoga zlata", pjevao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Imao je razloga za pjesmu jer dovršeni su radovi na Đakovačkoj ergeli, pa je svečano otvorio dovršeni južni dio, posjetiteljski centar ergele na tri etaže.

"Ministarstvo je uložilo oko pet milijuna kuna u završetak objekta. Građevinski radovi su u potpunosti dovršeni. Ono što nas u budućnosti očekuje je interpretacijski centar u potkrovlju. Sada ćemo raditi projekt i njega financirati", izjavio je Tolušić.

Za 20 tisuća posjetitelja koje godišnje dođu u Đakovačku ergelu to znači širu lepezu turističkih ponuda, okrijepe, ali i samog jahanja na divnim lipicancima. U potpunosti su otvorena njena vrata. Ali, da biste zajahali Pluta, Maestoza ili Napolitana treba uložiti mnogo truda.

"Dolazim u šest sati prvo je hranjenje i onda se čiste boksovi. Svaki konj odrađuje trening od 45 minuta ili sat vremena. I treba im puno ljubavi", opisala je svoj dan profesionalna jahačica Katarina Čorić.

A sada kad je dovršena Đakovačka ergela kreće se u novi projekt. Uređenje i ergele lipicanaca u Lipiku.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!