Novosti / Hrvatska

'Pazi medo'

Vlasnik zip-linea preuzeo odgovornost za nesreću: 'Sretan sam što nije završilo tragedijom...'

Vlasnik zip-linea preuzeo odgovornost za nesreću: 'Sretan sam što nije završilo tragedijom...'
Davor Puklavec/PIXSELL

"Sretan sam što nije završilo tragedijom"

"Ja preuzimam na sebe punu odgovoronost za taj događaj i sretan sam što nije završio tragedijom, već su Klara i Silvije istoga dana otpušteni iz bolnice, odvezli smo ih kući u Sesvete i uspješno se oporavljaju od zadobivenih ozlijeda, rekao je za Jutarnji list Marko Vlašić, direktor poduzeća Metoda Haiwatha iz Bregane koncesionar najduže (1700 m) u najbrže (120km/h) hrvatske zip-line staze "Pazi medo" u Vrhovima kod Otočca. 

Propusti

Upravo je on odgovorna osoba koju je policija kazneno prijavila zbog kaznenog djela općeopasne radnje koja je 20. lipnja rezultirala sudarom dvoje ljudi koji su s teškim ozlijedama završili u Općoj bolnici Gospić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istog su dana pušteni kući, 40-godišnjak s prijelomom lijeve podlaktice i frakturom nosne kosti, a ona s lomom koštice u stopalu bez pomaka i s natučenim leđima. Vlašić je osumnjičen da "nije postupio po tehničkim pravilima i propisima o zaštitnim mjerama dok je radio kao operater na polaznoj platformi jer se nije uvjerio da se na siguran način može izvršiti njihovo spuštanje".

VEZANE VIJESTI

"Nije isprika, ali u vezu nam se ubacuju policija, vatrogasci, Hitna, čak i migranti, zato je došlo do šuma. Sve smo radili po protokolu. Krenuo sam s Klarom, pustio je, uz nju smo stavili 20 kila utega jer je slabije građe. No imali smo i južni vjetar pa to nije pomoglo da dođe do platforme nego se zaustavila 50-70 metara od nje. Pripremili smo sljedećeg putnika i tu je nastao taj šum, tih ključnih 10 sekundi. Mislio sam da je kolega s platforme već povukao Klaru, ali nije a ja sam pustio Silvija.  Kada sam shvatio da će doći do sudara, mislio sam da je tu kraj svega. Nastao je muk. On je udario u nju, ruku je slomio štiteći glavu, tako su nastale ozlijede, govori Vlašić.

Imobilizirali su ozlijeđene i prevezli ih do Opće bolnice u Gospiću

"Pojavile su se informacije da su oni završili u invalidskim kolicima, ali stvarno nije tako. Istog dana su otpušteni iz bolnice, odvezao sam ih kući, sami su se i popeli na treći kat zgrade do svoga stana. Čak sam i prespavao kod njih da im budem pri ruci ako im što zatreba i odvezao ih na još jedan pregled u Zagreb da budemo sigurni da neće biti nikakvih posljedica, kaže Marko Vlašić.

Navodi da su do sada imali nekoliko slučajeva s manjim ozljedama, kao i da je ovo prvi teži slučaj u ovom adrenalinskom sportu koji se provodi na vlastitu odgovornost, a u kojem je isti stručni tim već odradio 15.000  spustova, piše Jutarnji list

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!