Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Uživa u Ninu?

Pomoćnik ministra na odmoru sa službenim Audijem!? Objašnjenja i izlike ministarstva su 'vrh'

Pomoćnik ministra na odmoru sa službenim Audijem!? Objašnjenja i izlike ministarstva su 'vrh'
Vijesti.hr/ Luka Stanzl/PIXSELL

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać službenim je autom posjetio punca i punicu?

Nakon što su se mediji lani raspisali o tome kako Vlada obnavlja vozni park s oko 1000 vozila vrijednih oko 220 milijuna kuna s PDV-om, javnost je burno reagirala. No, kao i obično, ubrzo se na sve (zamalo!) zaboravilo i bura se stišala. U javnost je tada izašla i informacija kako samo Ministarstvo poljoprivrede ima čak 201 službeno vozilo.

Da su im ta vozila prijeko potrebna, dokazao je i pomoćnik ministra poljoprivrede, Zdravko Barać. On je, čini se, svoj službeni Audi iskoristio da ode - na odmor u Nin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po svemu sudeći, da nije službenog Audija, nesretni pomoćnik ministra očito ne bi imao kako posjetiti punca i punicu koji, kako Vijesti.hr doznaju, ondje žive. U redakciju nam je stiglo nekoliko fotografija spomenutog automobila koji već najmanje tri dana stoji parkiran ispred kuće pomoćnikove svojte.

FOTO: Čitatelj Vijesti.hr

Cinici bi rekli da narodu barem nije žao što su utukli tolike pare na službene automobile pa bi se mnogi mogli čak i obradovati kada vide da se nemilice troše i koriste. Šteta bi bilo da stoje kad ih se već platilo! 

Fotografiju je za Vijesti.hr poslao čitatelj koji nam je kazao kako je Tolušićev pomoćnik ondje stigao u četvrtak k roditeljima svoje supruge.

Poslali smo službeni upit Ministarstvu poljoprivrede, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Pomoćnik ministra Zdravko Barać nije koristio službeni auto u neslužbene svrhe, niti je u Nin stigao u četvrtak s obitelji na ljetovanje. Zbog sastanka s proizvođačima Ninskog šokola u subotu, pomoćnik ministra Zdravko Barać službenim je vozilom doputovao iz Zagreba u petak navečer. S njim nije doputovao niti jedan član obitelji."

Pitali smo drugi put

Gotovo je nevjerojatno kako su se pomoćniku ministra 'poklopile' okolnosti, pa smo ponovno upitali postoji li možda kakav službeni zapisnik ili bilješka s tog sastanka proizvođača ninskog šokola s obzirom na to da se sama manifestacija održava tek 21. srpnja, a  auto je i danas ondje parkiran.

U drugom su odgovoru odjednom priznali da je pomoćnik ministra ipak posjetio rodbinu i da je još u Ninu. I taj odgovor prenosimo u cijelosti:

"Vezano za Vaša dodatna pitanja, na operativnom sastanku se govorilo o mogućnosti zaštite ovog tradicionalnog suhomesnatog proizvoda, na čemu je pomoćnik ministra Barać osobno angažiran, a što je i u nadležnosti Uprave kojom on rukovodi.

Proizvođače ninskog šokola posebno zanima mjera 4.2. Programa ruralnog razvoja RH (Potpora za ulaganja u preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda) putem koje bi mogli ostvariti mogućnost da se ovom proizvodnjom bave i komercijalno. 

Proizvođači koji žele unaprijediti tu proizvodnju i s kojima je pomoćnik održao sastanak u subotu su: Niko Bakić, Miro Pupovac i Ivica Stulić.

Dakle, pomoćnik Barać je sukladno svojim kompetencijama i ovlastima, održao sastanak na temu poslova iz Uprave kojom rukovodi. Nakon završetka službenih obveza pomoćnik Barać je parkirao službeno vozilo na lokaciji koju navodite, prenoćio i danas se vraća u Zagreb."

I baš kada smo pomislili kako Barać možda želi uštedjeti pa mu se i ne isplati vraćati do službenog početka manifestacije, do koje mu je očito jako stalo, ispostavilo se da je spojio privatno s poslovnim. Pomno ćemo pratiti hoće li biti prisutan i na samoj manifestaciji - Ninskoj šokolijadi.

Barać je, naime, za pomoćnika ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića imenovan u travnju ove godine. Bio je i pomoćnik ministra poljoprivrede 2016. godini, najprije u Vladi Tihomira Oreškovića, a potom kratko u Vladi Andreja Plenkovića. Razriješen je na osobni zahtjev te je prešao na mjesto ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije.

Prema nalazu Državne revizije, u radu Agencije upravo u vrijeme dok je njezin ravnatelj bio Barać, utvrđene su brojne nepravilnosti, stoga se čini kao idealan kandidat da se opet pridruži ovoj Vladi.

Ako se prisjetimo nedavne afere Mercedesa koji se preko noći pojavio u dvorištu ministrice Žalac, ili čudotvornih pašnjaka na kojima ministru Kuščeviću umjesto trave niču vile, ne čudi da se ponekad spoji ugodno s korisnim.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!