Novosti / Hrvatska

RAZLOG ZA PANIKU NA PANTOVČAKU?

Što se događa? Predsjednica sve više gubi potporu u kategoriji najpozitivnije političarke

Što se događa? Predsjednica sve više gubi potporu u kategoriji najpozitivnije političarke
PIXSELL

Iako je još uvijek najpozitivnija političarka, njezina potpora u toj kategoriji se iz mjeseca u mjesec smanjuje

Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović potpora, u kategoriji najpozitivnije političarkese iz mjeseca u mjesec topi. Pokazalo je to najnovije srpanjsko istraživanje CRO Demoskop za RTL prema kojem je predsjednica najpozitivniji političar za 12,2 posto ispitanika. 

Iako je još uvijek najpozitivnija političarka, njezina potpora u toj kategoriji se iz mjeseca u mjesec smanjuje, a sada je tek na pola onoga što je imala u listopadu prošle godine, prije samo deset mjeseci. 

Rejting Kolinde Grabar-Kitarović u zadnjih 12 mjeseci

VEZANI ČLANAK

U kolovozu prošle godine Grabar-Kitarović je bila najpozitivnija političarka za 20,8 posto građana, a vrhunac potpore doživjela je dva mjeseca kasnije s 25,2 posto. Otada joj je postupno potpora počela ozbiljno padati. 

U studenom je izgubila gotovo šest postotnih poena te je uživala podršku 19,4 posto dok se u prosincu ona zadržala na razini od 19,6 posto. Početkom 2019. godine pada na 18,6 posto, a u travnju je već potonula na 15,7 posto. Oko 15 posto se držala tri mjeseca, a sada u srpnju je ponovno ozbiljno pala za - 3 postotna poena. 

U zadnjem CRO Demoskopu koji je jučer objavljen u RTL-u Danas Kolindu Grabar-Kitarović je najpozitivnijom političarkom smatralo 12,2 posto ispitanika. Kada se gleda u odnosu na listopad prošle godine, u 10 mjeseci izgubila je čak 13 postotnih poena potpore, odnosno ona joj se prepolovila.  

Kako se topila potpora Kolindi Grabar-Kitarović, u kategoriji najpozitivnije političarke, pogledajte u FOTOGALERIJI!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!